A Megíratlanul a Betűvetőn
(kiadvány: Megíratlanul)

Hegyek között  könyv volt az első, amit Charles Martintól olvastam.
Aztán jött a  két részes mű Egy új élet reményeMaggie és egy nagy szünet. A General Press kiadó folyamatosan ontja Martin műveit, én pedig igyekszem felzárkózni.


A szerző a változatos történeteiben nagy hangsúlyt fektet a hitre, az élet szeretetére, az emberi kapcsolatok fontosságára.
Ebben a könyvében sincs másképp. Ezúttal két megtört felnőtt ember különös találkozását, és múltjuk feldolgozását kísérhetjük végig.


Katie többszörös Oscar-díjas színésznő. "Mindenki imád, mégsem ismer senki." Ez a mondat tökéletesen jellemzi a nő helyzetét, bánatát.

Tömören megismerjük a csillogás árnyoldalát, a magányos éveket, a sztárság minden hátulütőjét.
Egyetlen igaz barátja Steady atya, aki nemcsak gyóntatója, de a világon az egyetlen ember akire bármikor számíthat.
Katie többszöri öngyilkossági kísérlete után, Steady úgy dönt muszáj valakire rábíznia a nőt, aki  alkalmas arra, hogy  egy időre elrejtse a nőt.
Ez a sokáig névtelen idegen, egy férfi, aki szintén Steady egyik pártfogoltja. A tíz éve a Floridai vizeken élő férfi is valami elől rejtőzködik, a világ számára láthatatlan.

"Az elmúlt tíz évben egyetlen emberrel sikerült értelmesen beszélgetnem. Mégsem vagyok híján a barátoknak - több száz van belőlük. Valamennyien a könyvek lapjai közt élnek."

Pár napot a Floridai lápvidéken töltenek, ám Katie közli, hogy valamit el kell intéznie Franciaországban.

A nagy utazás alatt kibomlik a múlt széles vásznak, rajta két ember élete, tragédiái.

A könyv feléig faltam az oldalakat, aztán hirtelen minden a helyére zökkent, rájöttem ki, kicsoda, mi lesz a végkifejlet.
Valahogy ez a könyv más volt mint az előzőek, kicsit rapszodikus volt. Katie egyik percben még egy erkélyről készül leugrani, pár nap múlva pedig nevetgélve robogózik egy kis Francia sikátorban.
Kicsit kiszámíthatóbb és néhol már nekem túl érzelgős volt ez a történet mint a korábbiak.

Forrás: http://betuveto.blogspot.hu/2015/04/charles-martin-megiratlanul.html

2015-04-14 12:33:50
Fordította: Dobosi Beáta
Végre itt a tavasz, a természet újraéled, és a teheneket is kiengedik legelészni a rétre. Mú mama a fűben különös kismadárra bukkan, magára Varjúra személyesen. Ráadásul itt van Varjú...
Fordította: Schmidt Jolán
Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja,...
Fordította: Fügedi Tímea
ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni... Cassie Andrews teljesen átlagos életet él. A napjait szeretett könyvei között tölti, egy New York-i könyvesboltban, ahol...
Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ