A Perzselő nyár ajánlója a joy.hu-n
(kiadvány: Perzselő nyár)

A regény emléket állít annak a hétszáz embernek, akik 1938. szeptember 21-én áldozatául estek egy pusztító hurrikánnak New England partjainál. A szerző a leírásokból és a túlélők beszámolója alapján vetíti a vihart az olvasók elé.

A történet két idősíkban játszódik, ami fejezetenként váltakozik. 1931-ben Lily és Budge gondtalan főiskolai éveik alatt összeismerkednek Nickkel és Grahammel. Lily és Nick között egy igaz, őszinte és mindent elsöprő szerelem bontakozik ki, már a házasságukat is eltervezik, míg Budge – aki Lily szerint minden férfi álma – csak szórakozik Grahammel. Gin-tonik, cigaretta, amerikai futball, az autó hátsó ülése, vörös rúzs, harisnyatartó, fantasztikus időutazás a ’30-as évek Amerikájába.

Aztán hét évvel később, 1938-ban felnőttként találkozik újra Lily és Budge a festői Seaview-ban, az úri üdülőközösség kedvelt helyén. Lily és Budge gyerekkoruk óta barátnők voltak, most pedig kínosan érzik magukat egymás társaságában. Hiszen Budge immáron annak a Nicknek a felesége, aki hajdan Lily vőlegénye volt, Budge régi párja Graham pedig most Lilynek udvarol...

Budge ismét a közösség társasági életének középpontjába kerül és Lily bizalmába visszaférkőzik, Nick pedig összebarátkozik Lily kishúgával. Egyre több titok és gubancos családi kapcsolat kerül napvilágra. Mi történt pontosan hét évvel ezelőtt szilveszter éjszakáján? Ki árulta el a szökött szerelmeseket? Mibe rokkant bele Lily édesapja? Nick miért vette feleségül azt a Budge-t, akit soha sem tartott sokra?

A perzselő nyárban Lily és Nick kénytelenek szembenézni elfojtott érzéseikkel, állva kell maradniuk érzelmeik viharában, miközben az évszázad legpusztítóbb hurrikánja száguld New England partjai felé, örökre felforgatva világukat.

Beatriz Williams, a New York Times bestsellerszerzője fantasztikusan ábrázolja a látszatra sokat adó és pletykára éhes úri társaság, a csillogó partik és vacsorák világát és a szerelem mindent elsöprő erejét, a túlzásokat elkerülve és kellő arányokat tartva a romantika terén.

Forrás: http://www.joy.hu/cikk.php?id=38702&noactive=1

 

2015-05-19 15:00:08
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ