A fagyöngy alatt blogturné - Kristina blogja
(kiadvány: A fagyöngy alatt)
A történet egy igazi jelenkori romantikus, kis angyali fantáziával meghintve, és mégse csak a szerelem került a középpontba. Mindenből van benne egy kicsi, amitől tényleg ünnepi hangulata lesz az olvasónak: megbocsátás, családi kötelékek, hit, új esély, célkitűzések, és még sorolhatnám.

Új angyal kerül a Földre, akinek első megbízása, hogy Addie-nek segítsen, hogy megmutassa neki, mennyire értékes ember, okos és hogy elérheti a céljait, annak ellenére is, hogy diszlexiás. Harry Mills őrangyal, első küldetése során egy angoltanár bőrébe bújik, de az emberi érzelmek megértése is kihívást jelent számára, így már az első napokban nehézségekbe ütközik. Csodákkal és a megfelelő szavakkal próbálja Addie útját egyengetni, miután jó tanácsokkal látja el földi mentora.

Addie kalandot akart, elhagyta az otthonát, és szerencsét próbált a nagyvilágban, mégis pár évvel később kénytelen visszatérni szülővárosába és szembenézni múltjával. Új esélyt kap az érettségi megszerzéséhez, új célokat tűzhet ki. Mindemellett rákényszerül, hogy Erichet ápolgassa, azt a szomszédfiút, aki sokszor megkeserítette gyermekkorát. 
De ahogy a lány is megváltozott az évek alatt, úgy Erich is, és az együtt töltött idő alatt mindketten próbálják újra megismerni egymást. Morgolódások, keményfejűség, féltékenység áll a szerelmesek útjába, de lassan leomlanak a falak kettejük között. 
A főiskolán az őrangyal Charles Dickens: Karácsonyi ének című műve köré építi a tananyagot, és ahogyan abban a történetben is a főszereplő újra rátalál a szeretetre és a hitre, úgy ebben a mesében Erich is lassan változik és megtanulja értékelni a pillanatot és a csodákat.

Nagyon könnyen meg lehet kedvelni Addie karakterét, mert tipikusan az a személyiség, aki az életben az akadályokat nem kikerüli, hanem átugorja őket. Küzd, élvezi az életet, de tudja mikor kell visszatérni a gyökereihez, a múltjához.

Debbie Macomber nevével először akkor találkoztam, mikor halomszámra faltam a romantikus füzeteket, imádtam a rövid, de annál romantikusabb mesékben elmerülni, még akkor is, ha szörnyen sablonos volt is már némelyikük. 
Mikor megláttam A fagyöngy alatt címet viselő könyv érkezéséről szóló hírt a General Press Kiadónál, először el kellett gondolkodnom, hogy mennyire merjem bevállalni. Két ok miatt bizonytalanodtam el, egyik az volt, hogy féltem a sablonos történettől, ma már nagyon sok függ a hangulatomtól, másik pedig, hogy eleve túlvállaltam már magam az őszi-tél megjelenésekre egyaránt. Végül mégis rábólintottam (könyvmoly könyvre nem tud nemet mondani!), hiszen egy ilyen gyönyörű borítóval rendelkező könyv nem hiányozhat a saját kis könyvtáramból, valamint idén kifejezetten korán kerültem ünnepi hangulatba, így nagyon vártam a könyv érkezését. 

Tetszett, mosolyogva olvastam, de párszor úgy éreztem, hogy az író elkalandozik és többet foglalkozik az angyallal, és annak földi munkájával, mint valódi megbízatásával, vagyis magával Addie-vel és annak érzéseivel. A könyv végére már nagyon megtetszett a történet, és szívesen olvastam volna még tovább.
Nagyon sok szép üzenetet hordoz a történet, amelytől meghitté és örömtelivé válik a hangulata az olvasónak.
 
2015-11-19 12:12:19
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ