Nyári fuvallat a Holdpont magazin oldalán
(kiadvány: Nyári fuvallat)

Itt az újabb Mary Alice Monroe regény, a trilógia második része. Újra elmerülhetünk a tengerparti nyaralóban életüket rendbehozni igyekvő testvérek kalandjaiban.

 

 

A regénysorozat első részében már megismerhettük a három féltestvért, akiknek az apai nagymamájuk úgy próbálja őket felnőttként újra összehozni, hogy meghívja őket tengerparti nyaralójába a nyárra.

 

Először nehezen állnak kötélnek, mindhármuknak van egy élete, amit nehéz hátrahagyniuk, de aztán rájönnek, hogy ez remek lehetőség, hogy elgondolkodjanak azon, merre is tartanak tulajdonképpen és egymás segítségével rendbe is hozzák a dolgaikat.

Dora a legidősebb, autista kisfiával épp a válása közepén van, Carson önálló és független, épp elvesztette az állását, Harper pedig a legkisebb, az anyai, családi elvárások hálójából igyekszik szabadulni.

 

A Nyári fuvallatban Dora áll a középpontban, a lestrapált anya, aki nem meri másra hagyni gyermekét és válása közben próbálja megtalálni, ki is ő valójában. Eddig mindig feláldozta önmagát férjéért és gyermekéért, de lassan rájön, hogy erős akarata van, mely bármely helyzetben talpra állítja. Ebben segítik őt testvérei is, akik mindent megtesznek érte, és nagyanyja, aki bölcsen figyeli őket, időnként besegítve tanácsaival.

 

Monroe az első kötetben megismert élvezetes stílusban követi az eseményeket, igazi, nőknek való történetet ír, melyben az érzelmeken, lelki változásokon van a hangsúly. A három testvér élete, sorsa minden nőhöz közel állhat, aki az elvárások ellenére próbálja megtalálni önmagát, saját útját és saját igényeit.

http://holdpont.hu/2016/04/vas%C3%A1rnap/content/mary-alice-monroe-ny%C3%A1ri-fuvallat
2016-04-18 10:39:05
1972, Balatonakarattya. Egy nyári reggelen két kamasz egy fiatal nő holttestére bukkan a strand melletti nádasban. A rendőrség tanácstalan: a lánynál nincsenek iratok, és első ránézésre...
Tegnap reggel még azt hittem, a családom úgy tökéletes, ahogy van, és anya sosem hazudna nekem vagy apának. Tévedtem. Néha elég huszonnégy óra, hogy összeomoljon egy egész életnyi illúzió....
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ