Válaszúton - Holdpont ajánlója
(kiadvány: Válaszúton)

A Válaszúton nem egy szokványos szerelmi történet, hatására elgondolkozhatunk az igazi szereteten és rájöhetünk, hogy értékelni kell a jelen pillanatait. Könyvajánló.

 

Travis eredeti egyéniség: miközben nőcsábász, élvezi az életet, extrém sportokat űz, szíve mélyén családcentrikus, és az igaz szerelemre vágyik. Gyerekkori barátai már mind családosak, velük tölti hétvégéit, de neki még nem sikerült megállapodni.

Gabbynek vőlegénye van, akivel jól megvannak, de ritkán látják egymást a férfi munkája miatt és valahogy az esküvő is várat magára.

Travis és Gabby egy kisvárosban szomszédok, a nő rájön, hogy a kutyája kölyköket vár, és Travis kutyáját gyanúsítja az apasággal. Így kezdődik a kapcsolatuk, ami nem nevezhető egy sima, barátságos kezdésnek, mégis idővel rájönnek, hogy egymásnak vannak teremtve.

A történet azonban nem csak ennyi, szerelmük kialakulását visszaemlékezésként ismerhetjük meg, ebből tudjuk meg, milyen dilemmával kell szembenéznie Travisnek a jelenben. Vajon az, hogy ennyire szereti Gabby-t megkönnyíti-e a döntését vagy inkább még nehezebbé teszi? A végsőkig kell harcolni a szerelemért, vagy tudni kell, mikor kell lemondani róla? És vajon észrevesszük-e milyen szerencsések vagyunk, amíg még minden rendben van az életünkben, vagy csak utóbb jövünk rá, amikor már késő?

Nicholas Sparks nem egy egyszerű szerelmes regényt írt, a valóság nehézségeit is leírja, ettől válik igazán átélhetővé a történet, ettől lesz elgondolkodtató hatása a könyvnek.

A történetben benne van maga az élet, ami nem áll meg a boldog egymásra találásnál, hogy aztán gondtalanul folytatódjék, mint a mesében, hanem küzdelmet is jelent minden pillanatban a szeretet megőrzéséért, és amelynek során mindig tudatában kell lennünk annak, hogy milyen szerencsések is vagyunk, mert törékeny a boldogság.

http://holdpont.hu/2016/12/szombat/content/nicholas-sparks-v%C3%A1lasz%C3%BAton

2016-12-05 14:41:23
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ