Mit vétettem? - Alkotónők Magazin
(kiadvány: Mit vétettem?)

Huh…. ez volt az első szavam, amikor letettem Amanda Prowes könyvét, melynek azt a találó címet adta, hogy Mit vétettem?

És, hogy miért, huh?! Nos a regény megdöbbentő családi drámáról rántja le a leplet, azaz dehogy is rántja! Szép komótosan, több idősíkban mozogva mutatja be egy angol elit iskola igazgatójának, illetve családjának, legfőképpen feleségének mindennapi életét. Kívülről olyan élet ez, amelyet mindenki irigyel: az előkelő iskola tanári kara, a barátok, a jómódú szülők és mindenki más, aki kicsit is kapcsolatba kerül ezzel a családdal.

mit-vetettem

Egy nap azonban olyasmi történik a több száz éves falak között, amely áthúzza, darabora szaggatja a tökéletesnek látszó család tökéletesnek tűnő életét. Mindenki megdöbbenve szembesül azzal, hogy a zárt ajtók mögött szenvedés volt, kín és megsemmisülés. Családi erőszak tombolt a falak között, ahol a brutális megalázás, a lelki és testi fájdalom mindennapos. A mások számára kedves, megértő, jófej iskolaigazgató otthon szörnyeteggé válik és addig gyötri a feleségét, amíg az egy napon nem bírja tovább, leszúrja férjét, majd végig nézi annak halálát.

Természetesen leüli a büntetést, amit kiszabnak rá, és végül képessé válik a harcra, amellyel saját magának tartozik. De hogyan kaphat erőre egy reménytelen asszony, miként képes megváltoztatni a sorsát, elhagyni azt a földi poklot, amelybe jószántából lépett? A Mit vétettem? ennek a történetét tárja az olvasó elé, a ráeszmélést, a megkönnyebbülést és a reményt, hogy mindig van lehetőség új életet élni.

Ezt a könyvet nagyon nehéz letenni, fájdalmas őszinteséggel tárja elénk, egy hétköznapinak vélt család szennyesét.

http://alkotonok.hu/mit-vetettem/

2017-03-10 14:25:51
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ