A néma nevelőnő ajánlója a Holdponton
(kiadvány: A néma nevelőnő)

Olivia mit sem sejtve megy haza szüleihez egy nap, és arra ér oda, hogy az apja fojtogatja az anyját. Nem tehet mást, leüti, de emiatt rögtön menekülnie is kell. Megpróbál eljutni anyja egy ismerőséhez, hogy tanárnőként állást találjon nála, de útközben belebotlik egy titokba, melyet nem az ő fülének szántak.

Lord Bradley nem hagyhatja, hogy a lány a titok tudatában elmenjen, így alkalmazza birtokán, de megesketi, hogy senkivel se kommunikál azalatt, amíg náluk van, csak vele.

Az ott töltött idő alatt a lord beleszeret a lányba, de mégsem tud bízni benne, minden cselszövéssel őt gyanúsítja. A titokról közben egyre több minden kiderül, a múlt életre kel mindkettejük számára. A férfi is egyre újabb részletek tud meg magáról és szüleiről, és a lány előtt is lassan világossá válnak az események, amelyek talán mindent megváltoztatnak közöttük is.

Lehet-e jövője a szegény lánynak és a gazdag lordnak? Vagy egyikük sem az, aminek látszik?

A 19. században még nagyon komoly társadalmi szabályok voltak arra nézve, hogy ki kivel léphet kapcsolatba, kivel házasodhat. Az öröklés elsőrendű kérdés volt a nemesek körében, csak a törvényes elsőszülött fiú örökölhetett, és ő vihette tovább a címet. Házasodni csak hasonló társadalmi szintű nemesi családból házasodhatott. Egy kastélyban a személyzet körében is rangsor volt, például egy nevelőnő nem állhatott szóba a szobalányokkal, szakácsnővel, de a családhoz se tartozott, így magányos életet élt. Ebbe az érdekes világba kalandozhatunk el a regény során, ahol a társadalmi szabályok bármilyen megsértése egész életek összeomlását jelenthette.

Az írónő ügyesen bonyolítja a szálakat, adagolja az információkat, miközben mi élvezhetjük a kor sajátos légkörét, és követhetjük az izgalmakat a két szerelmes életében.

http://holdpont.hu/2017/09/p%C3%A9ntek/content/julie-klassen-n%C3%A9ma-nevel%C5%91n%C5%91

2017-09-29 11:05:20
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ