Az Újonc - Annie mindenes blogja
(kiadvány: Az Újonc)
A felföldi fiúkkal már évek óta tart a románcunk. És mindig nagyon jólesik, amikor egy-egy történet erejéig elmerülhetek a világukban. Nemrég is ez történt, amikor az olvasási válságomból a legújabb magyar kötet, vagyis Az Újonc ki nem rángatott. Olyan jó érzés volt, hogy végre nem egy olyan könyvet tartok a kezemben, amit nyűgösen olvasok, csakhogy a végére érjek, miközben várom, hogy beszippantson, hanem olyat, ami tényleg magával ragadott, és csak olvasni és olvasni akartam, csak még egy fejezetet, akár éjszakába nyúlóan is, még ha reggel a tükörbe nézve mosómaci szemekkel kellett szembesülnöm.

Az új stílusú borítókról eddig ódákat zengtem, hát a mostaniról bizony nem fogok. Eddig nekem tökéletes volt a szimpla tájkép, de hogy most kaptunk hozzá egy félmeztelen harcost is... meglettem volna nélküle, pedig én aztán nem vetem meg a jó kis pasis borítókat. Persze a végeredmény nem lett ronda, és idővel meg is szoktam ezt a képet.

A történet megint egy nehézségekkel teli szerelemről szólt, amiben megint a skót és angol viszály kap főszerepet, továbbá a női főhős sem épp az a dörgölőző cicus, mint amit történetünk központi férfija megszokott. Bizony meg kell a szereplőknek küzdeniük az ellenérzéseikkel, hogy idővel szabadon szárnyalhasson a szerelmük.


Mary olyan nő volt, akit az élet két bottal vert. Elvesztette a férjét, továbbá az ikertestvére is eltűnt,  elvették tőle a fiát, nem maradt más számára, mint a rettegés, majd a remény egy kicsiny szikrája, hogy előbb-utóbb vége lesz a nehéz időszaknak, és újra visszakapja azokat a szeretteit, akiket maga mellett akart tudni. Elhanyagolt kisasszonyból végül erős nővé változott, aki igyekezett talpra állni, és mindez sikerült is neki, amíg meg nem jelent a daliás Kenneth Sutherland, aki bizony ledöntötte a lábáról.

"Alig emlékeztette valami arra a sápadt, sovány, egyszerű ruhákat viselő nőre, aki Skóciába utazott, hogy a fia nevében tárgyaljon, és aki pillangóként éledt újjá, lerázva magáról a bábját."
Kenneth, aki Bruce titkos seregébe szeretett volna bekerülni jóképű, magas, izmos, tipikusan olyan pasi, akiért oda-meg vissza vannak a nők, és ezt nem is rest kihasználni. Ám amikor egy nap megjelenik a színen a szürke kisegér Mary, neki csavarják el a fejét. Látványosan és nagyon olvasmányosan izzottak a kettejük éjszakájával foglalkozó lapok. Aztán útjuk kettévált, de amikor hónapok múlva ismét összehozta őket a sors, dobogó szívvel vártam az új fejleményeket - és bizony amit kaptam, azon csöppet felsikkantottam, vagyis az egyik fontos információn, és el is nevettem magam. Jó volt ezen információ birtokában olvasni a további fejleményeket, adott a történetnek egy kis plusz érdekességet.
"Mary visszautasította őt, de mint minden vérbeli versenyző, Sir Kenneth mégis nyerni akart."
 "Lassan elfogytak az eszközök, amivel küzdhetett volna ellene. Túlságosan tapasztalatlan volt ahhoz, hogy versenyre kelljen a férfival, aki mesterien értett a szenvedély művészetéhez."

Nehogy azt higgyétek csak a buja pillanatok miatt esett jól elmerülni a történetben, mert nem. Végre újra kaptam pár fejezetet az elit csapatról, a kiképzésükről, és ezekkel együtt a többi harcosról is, amihez hasonlót csak az első részben olvashattam, de abban nagyon szerettem a fiúkkal foglalkozó részeket, és így ebben is imádtam. Jót tett a történetnek, hogy nemcsak a szerelmi szállal foglalkozott, hanem a csapattal is, hisz így vagy úgy, ők állnak az igazi középpontban. De a szerelmi szál is ugyanennyire tetszett, sőt Mary és Kenneth lettek a második kedvenc párosom Bella és Lachlan után.

Összesítés: egy macsó és egy szürke kisegér történetét olvashattam, akik közül a macsóról kiderül, mennyire elszánt harcos, a kisegérről pedig az, hogy talpraesett anyatigris, és bizony egyik sem adja meg magát könnyen - egyszer az ellenséges erőknek, máskor pedig a szerelemnek. Ezek sokszor  konfliktust szültek, de nem idegesítőt, inkább érdekeset, amivel az olvasó, jelenesetben én, több száz oldalon jól elszórakoztam.

Szerettem ebben a könyvben elmerülni, mert megadta mindazt amit megszoktam és elvártam a sorozattól: izgalmas összecsapásokat, jól kidolgozott főkaraktereket, jellemfejlődést, érdekes történetet, jó cselekményvezetést, őrülten szenvedélyes pillanatokat, ráadásként pedig meglepetés elit harcosok klubja részleteket. Mi kell még? A bejegyzésem végéről egy csinos pontszám.

A teljes recenzió itt olvasható

2017-11-30 12:23:36
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ