Linda Castillo: Szégyen - Gabó olvas
(kiadvány: Szégyen)

Szégyen

Linda Castillo: Szégyen 


Linda Castillo sorozata végig itt volt a szemem előtt, de valamiért mindig kimaradt. Most új felfedezésként lecsaptam a frissen megjelent Szégyenre. A könyv a Generál Press Kiadó Világsikerek sorozatában jelent meg. Ez a könyv könnyen és gyorsan olvasható, akár az előzmények nélkül, önállóan is megállja a helyét.


Első olvasásra Linda Castillo nagyon érti a dolgát, jól eltalálta az arányokat. Már a Prológus sejteti, izgalmas és érzelmeket megmozgató krimi várható. Rögtön a sűrűjébe csap, erős, szívdobogtatóan érzelmes, végig feszült, súlyos titkokat hordozó adrenalin robbanás volt a krimi. Ez a Kate Burkholder sorozat 11. története, ahol Kate nyomoz. Meglepő, hogy Kate tizennyolc éves koráig élt az amishok között, de más utat választott. Másik érdekessége még a háttér, Ohio amish közössége, ahol szörnyű bűntény történik.

Egy elhagyott házban brutális kegyetlenséggel meggyilkolnak egy amish nagymamát és elrabolják a hét éves unokáját. Miközben nyomozunk, bepillanthatunk és képet kapunk az amishok életéről, gondolkodásáról, szokásairól, a világhoz való viszonyukról. Ahogy halad előre a krimi egyre nő a feszültség, hiszen a gyerek élete a tét. A titokzatos rabló és a kibontakozó háttér összefüggései megdöbbentőek. A szerelem és szeretet nevében elkövetett bűntény még számtalan áldozatot követel. Tettesünk mint a bosszú angyala súlyt le az ellene vétkezőkre. A cselekmény maga jól felépített, karakterek néhány jellemző tettükkel, érzelmi és gondolati megnyilvánulásukkal kerülnek ábrázolásra.A történet sodró és lenyűgöző, megdöbbentő családi kapcsolatokról és a hagyományok ütközéséről mesél. Kate és segítője Tomasetti mindent megtesznek, mire lassan lehull a lepel egy régi titokról. Az elszigetelten élő, zárt amish közösség belső világa kissé elképesztő. A rejtély magával ragadó, összetett. A versenyfutás az idővel még jobban növeli az izgalmakat. A vadászat egy mániákus gyilkos és az eltűnt gyermek után több váratlan eseményt hoz a történetbe, amivel mesterien fokozza a feszültséget. A szálak a vezetőkig vezetnek. Tetszett, hogy minden újabb bűncselekmény helyszínén hátrahagytak néhány üzenetet, bibliai idézetet, ami utalt a bűnre. Ezek Kate-t kísérteties és tragikus titokhoz vezetik el. Painters Mill békés városában két család élete örökre megváltozik a hazugságok, titkok súlyától. A múlt is a jelen része... Az amish élet, kultúra izgalmas hátteret ad a kriminek.

Az elrabolt gyerek származása etikai kérdéseket is felvet, erkölcsileg összetett mesét olvashattam. Kate érzelmi kapcsolata az esettel jól nyomon követhető. Linda Castillo stílusa, írásmódja, meseszövése tetszik, szívesen olvasok tőle. Csak ajánlani tudom a könyvet, és magát a sorozatot az írónő korábbi krimijeit. Én keresni fogom őket, úgy érzem érdemes utánanézni az előzőeknek is.


ITT megrendelheted most! 

Linda Castillo: Ohio-ban született, kamasz korától írónak készült.  Regényeit 30 nyelvre fordították le. Több vezette a New York Times bestseller listáját. Könyveit idehaza a General Press adja ki.


General Press, Budapest, 2020
300 oldal · ISBN: 9789634524052 · Fordította: Beke Cz. Zsolt


2020-07-06 10:28:55
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ