Hannibal Lecter atyja 13 év után új regénnyel jelentkezik
Thomas Harris megteremtette Hannibal Lectert, de Hannibal is megteremtette Harrist. Kérdés, hogy mire mennek egymás nélkül.

Ez lesz Thomas Harris első regénye a 2006-os Hannibal ébredése után, és ez lesz 40 éve az első, amiben nem szerepel az irodalomtörténet egyik leghíresebb szörnyetege, a kifinomult, pszichopata kannibál.

A jelenleg még cím nélküli regényt 2004-ben rendelte be a kiadója, és 2019 májusára időzítik a megjelenését. A kiadó képviselője szerint tekintve, hogy elsősorban a Hannibal Lecter figurának köszönhetően Thomas Harris megkerülhetetlen név a kortárs szórakoztató irodalomban, a megjelenés körül nagy felhajtásra számíthatunk. Addig marad a titokzatoskodás, hogy pontosan mi lesz ebből. Annyi biztos, hogy thrillert várhatunk.

Harris eddig mindössze egy könyvet írt Lecter nélkül, 1975-ös első regényét, a Fekete vasárnapot követő Vörös sárkányban viszont már feltűnik a hírhedt pszichiáter-sorozatgyilkos, aki egy FBI-ügynöknek segít a cellájából egy sorozatgyilkos megtalálásában.

A bárányok hallgatnak és a belőle készült 1991-es film emelte be Lecter figuráját a köztudatba, és mindjárt kultuszt is teremtett. Ez utóbbiban persze nem kis szerepe volt Anthony Hopkins alakításának. Thomas Harris pedig egy csapásra nemzetközileg elismert bestselleríró lett.

A tetralógiává duzzasztott sorozat következő kötetében, a Hannibalban Lecter már egyértelműen főszereplő, míg a Hannibal ébredése Lecter korai életét meséli el.

 

A teljes cikk itt érhető el

 

 

Fordította: Fügedi Tímea
Amikor Wren rájön, hogy a vőlegénye másba szerelmes, úgy érzi, a meghasadt szíve sosem forr össze többé. Wren azt reméli, hogy az apja és a mostohaanyja indianai farmján töltött nyár majd...
Fordította: Tóth Bálint Péter
A szerelem istene végre méltó ellenfelére talált? Pszükhé, a mükénéi királylány születésekor vészterhes jóslatot kap: majdan legyőzi azt a rémet, amelytől még az istenek is tartanak....
Fordította: Kajsza Krisztina
Nincs holttest? Nincs nyom? Bűntény sincs? Ez a vasárnap is ugyanolyan, mint a többi. Niall és Eden kirándulni megy, hosszan kocsikázik a környéken, és hazafelé megáll a helyi szupermarketnél....
Fordította: Gieler Gyöngyi
A Padavano nővérek nem csupán testvérek, hanem egymás legjobb barátnői is, akik érzelmekkel és energiával töltik meg az 1980-as évek Chicagójának egy színes szegletében álló házukat....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ