Laurence Bergreen - Kolumbusz
Megjelenés ideje: 2012
ISBN: 9789636433864
568 oldal
Ára: 3900 Ft
Kolumbusz
Fordította: Valló Gábor
Kolumbusz Kristóf, a zseniális navigátor 1492-ben úgy vágott neki az Atlanti- óceánnak, hogy semmit sem tudott róla. Mélyen hitt azonban abban, hogy nyugat felé hajózva elérhet a fűszerekben és aranyban gazdag Keletre. Amikor öthetes hajóút után partra szállt a Bahamákon, visszavonhatatlanul megváltoztatta a történelem menetét.
Kolumbusz hosszú évekig kilincselt támogatásért az európai uralkodóknál, míg végül Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella megbízásából nekivághatott első expedíciójának, amelyet még három másik követett. A kapitány célja az volt, hogy bebizonyítsa: elhajózik a Távol-Keletre néhány hét alatt, megtéríti az ott talált őslakosokat, és értékes rakománnyal tér vissza Spanyolországba.
Ezek a későbbi expedíciók az elsőnél is kalandosabbak, erőszakosabbak és homályosabbak: felfedik Kolumbusz rejtélyes érzékét a tengerhez és fantasztikus navigációs képességeit, ugyanakkor rendkívüli alkalmatlanságát a felfedezett területek kormányzására. Kalandjai során alig néhány tengerészét veszítette el, ő maga azonban testben és lélekben megtörve halt meg. Az első út dicsőséget hozott a felfedezőnek, viszont a további expedíciók során meg kellett fizetnie ennek politikai, erkölcsi és gazdasági árát.
Laurence Bergreen (Marco Polo, Magellán a Föld körül) új könyve izgalmas olvasmány és alapos kutatómunka gyümölcse: megismerhetjük belőle Kolumbusz hihetetlen kalandjait és felfedezéseinek történelemi hátterét. Képei, jegyzetei, bibliográfiai kiegészítései a témában történő elmélyülést segítik.
Fordította: Kajsza Krisztina
Nincs holttest? Nincs nyom? Bűntény sincs? Ez a vasárnap is ugyanolyan, mint a többi. Niall és Eden kirándulni megy, hosszan kocsikázik a környéken, és hazafelé megáll a helyi szupermarketnél....
Fordította: Gieler Gyöngyi
A Padavano nővérek nem csupán testvérek, hanem egymás legjobb barátnői is, akik érzelmekkel és energiával töltik meg az 1980-as évek Chicagójának egy színes szegletében álló házukat....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ