Holdponton a Leszálló nap
(kiadvány: Leszálló nap)

Jól kidolgozott thriller, az utolsó pillanatig várhatjuk a megoldást és Goddard nem hagy elvarratlan szálakat.

Goddard a Leszálló nappal lett ismert író még 1990-ben. Érdemes is megemlíteni a dátumot, mert nem a manapság megszokott pörgős történetről van szó, ennek ellenére sincs okunk unatkozni. Folyamatosan építkezik, a rengeteg szálat jól kézben tartja az író és a végén összefutnak egy pontban a dolgok. Annak ellenére, hogy lehet sejteni ki is itt igazán a rossz fiú, végig rejtve maradnak az igazi okok, végig nem lehet eldönteni, ki is lesz az, akitől igazán tartania kell Harry Barnettnek a főhősnek, aki egy lecsúszott, középkorú angol férfi, némi alkoholista beütéssel.

Barnett az utóbbi éveit egy régi barátjának rodoszi nyaralójában tölti, ő vigyáz a villára, hogy minden rendben legyen körülötte, amíg az ismert politikus Alan Dysart Angliában és a világ különböző pontjain intézi az államügyeket. Ebben a nyaralóban piheni ki mentális problémáit Dysart ismerősének lánya, Heather Mallender, aki egy kirándulás közben eltűnik. Mindenki Barnettre gyanakodik, biztos, a kivénhedt angol fickó tett valami szörnyűséget a fiatal lánnyal. Ráadásul a család férfi tagjaival nincs jó viszonyban Harry, rögtön arra gondolnak, a lányon bosszulta meg a régi sérelmeket.

Mivel nincs bizonyíték arra sem, hogy egyáltalán gyilkosság történt, na meg arra sem, hogy Harry tette volna, szabadon engedik. Harry Barnett viszont le akarja mosni a nevét ért szégyent és magánnyomozásba kezd, mert bízik benne, Heather életben van még.

Visszatér Angliába és egyre piszkosabb titkokra derül fény, egyre bonyolultabb és veszélyesebb lesz a nyomozás, hiszen maga a Mallender család is meg akarja állítani, a rendőrség is figyeli, egy titokzatos férfi is követi. De úgy érzi, nem bízhat Heather pszichológusában sem, közben egy titkos társaság is szeretné elrejteni előle a titkait és akkor még az IRA is ott van a képben.

Barnett viszont sokkal ravaszabb és okosabb, mint ahogy azt gondolhatnánk. Kívülről egy lecsúszott alkoholistának tűnik, de Barnett szíve és az esze is a helyén van. Még Rodoszon megtalálja Heather sosem előhívott fényképeit és a képek alapján elindul a nyomozása, lépésről, lépésre követi az eltűnt lány nyomait és egyre közelebb kerül a megoldáshoz, egy olyan megoldáshoz, amit még a lány sem deríthetett ki, csak Barnettre tartozik.

Több, mint 400 oldal nyomozás a General Press, Világsikerek sorozatában. A Leszálló napban évtizedek rejtélyei fonódnak össze a jelennel, olyan titkok, amik életeket befolyásolnak. Vajon a sorstól megmenekülhet az ember, a rossz tulajdonságok örökölhetők? Egy rossz mondat befolyásolhatja az életünket? Mindezekre is választ kapunk Goddard izgalmas történetében.

Forrás: http://holdpont.hu/2014/11/h%C3%A9tf%C5%91/content/robert-goddard-lesz%C3%A1ll%C3%B3-nap

 

2015-02-16 12:57:34
Fordította: Gieler Gyöngyi
Új kiadás, filmes borítóval! Jack Reacher egy reggel értetlenül áll a bankautomata előtt: az egyenlege ugyanis ezer dollárral többet mutat, mint amennyinek a számláján kellene lennie. Egészen...
Fordította: Kajsza Krisztina
Nora Kellyt, a fiatal és sikeres kurátort egy egészen szokatlan régészeti projekt ötletével keresi fel a megnyerő történész, Clive Benton. A férfi beavatja Norát a Donner-társaságként ismert...
Fordította: Szalay Zsuzsanna
Egy hideg decemberi éjszakán egy fiatal nő egyedül autózik a meglehetősen kietlen Észak-Yorkshire-i Nemzeti Park területén. Másnap reggel a nőt holtan találják a kocsijában, amely behavazva...
Fordította: Fügedi Tímea
1645, Kelet-Anglia. Martha Hallybread több mint négy évtizede szolgál bábaként és gyógyítóként szeretett falujában, Cleftwaterben, és évek óta nem szólt egyetlen szót sem. Egy őszi reggelen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ