Holdponton a Leszálló nap
(kiadvány: Leszálló nap)

Jól kidolgozott thriller, az utolsó pillanatig várhatjuk a megoldást és Goddard nem hagy elvarratlan szálakat.

Goddard a Leszálló nappal lett ismert író még 1990-ben. Érdemes is megemlíteni a dátumot, mert nem a manapság megszokott pörgős történetről van szó, ennek ellenére sincs okunk unatkozni. Folyamatosan építkezik, a rengeteg szálat jól kézben tartja az író és a végén összefutnak egy pontban a dolgok. Annak ellenére, hogy lehet sejteni ki is itt igazán a rossz fiú, végig rejtve maradnak az igazi okok, végig nem lehet eldönteni, ki is lesz az, akitől igazán tartania kell Harry Barnettnek a főhősnek, aki egy lecsúszott, középkorú angol férfi, némi alkoholista beütéssel.

Barnett az utóbbi éveit egy régi barátjának rodoszi nyaralójában tölti, ő vigyáz a villára, hogy minden rendben legyen körülötte, amíg az ismert politikus Alan Dysart Angliában és a világ különböző pontjain intézi az államügyeket. Ebben a nyaralóban piheni ki mentális problémáit Dysart ismerősének lánya, Heather Mallender, aki egy kirándulás közben eltűnik. Mindenki Barnettre gyanakodik, biztos, a kivénhedt angol fickó tett valami szörnyűséget a fiatal lánnyal. Ráadásul a család férfi tagjaival nincs jó viszonyban Harry, rögtön arra gondolnak, a lányon bosszulta meg a régi sérelmeket.

Mivel nincs bizonyíték arra sem, hogy egyáltalán gyilkosság történt, na meg arra sem, hogy Harry tette volna, szabadon engedik. Harry Barnett viszont le akarja mosni a nevét ért szégyent és magánnyomozásba kezd, mert bízik benne, Heather életben van még.

Visszatér Angliába és egyre piszkosabb titkokra derül fény, egyre bonyolultabb és veszélyesebb lesz a nyomozás, hiszen maga a Mallender család is meg akarja állítani, a rendőrség is figyeli, egy titokzatos férfi is követi. De úgy érzi, nem bízhat Heather pszichológusában sem, közben egy titkos társaság is szeretné elrejteni előle a titkait és akkor még az IRA is ott van a képben.

Barnett viszont sokkal ravaszabb és okosabb, mint ahogy azt gondolhatnánk. Kívülről egy lecsúszott alkoholistának tűnik, de Barnett szíve és az esze is a helyén van. Még Rodoszon megtalálja Heather sosem előhívott fényképeit és a képek alapján elindul a nyomozása, lépésről, lépésre követi az eltűnt lány nyomait és egyre közelebb kerül a megoldáshoz, egy olyan megoldáshoz, amit még a lány sem deríthetett ki, csak Barnettre tartozik.

Több, mint 400 oldal nyomozás a General Press, Világsikerek sorozatában. A Leszálló napban évtizedek rejtélyei fonódnak össze a jelennel, olyan titkok, amik életeket befolyásolnak. Vajon a sorstól megmenekülhet az ember, a rossz tulajdonságok örökölhetők? Egy rossz mondat befolyásolhatja az életünket? Mindezekre is választ kapunk Goddard izgalmas történetében.

Forrás: http://holdpont.hu/2014/11/h%C3%A9tf%C5%91/content/robert-goddard-lesz%C3%A1ll%C3%B3-nap

 

2015-02-16 12:57:34
A házasságon kívül született házvezetőnő, Bridget Crumb ravasz, okos és rendkívül hűséges. Amikor arisztokrata származású anyja zsarolás célpontjává válik, beáll Montgomery herceg...
Jack Reacher egy isten háta mögötti déli kisvárosban úszómedence-ásással tengeti az életét, amikor tudomására jut, hogy keresi egy New York-i magándetektív. Mielőtt ki tudná deríteni,...
Fordította: Stier Ágnes
Bocsáss meg, hogy újra elkezdhess élni!
Grania Ryan élete mélypontján szinte elmenekül a vőlegényétől New Yorkból, és Írországban, a szülei tengerparti házában keres menedéket. Azt reméli, hogy szívfájdalmára gyógyírt jelenthet,...
Fordította: Szigeti Judit
A külvilág számára úgy tűnhet, hogy Electra D\'Apliese-nek mindene megvan, amit csak kívánhat. A világhíres modell gyönyörű, gazdag és híres. A felszín alatt azonban Electra kezéből kezd...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ