Bosszúvágy ajánlója a Holdponton
(kiadvány: Bosszúvágy)

Jack Reacher a krimi irodalom egyik kedvenc hőse, vagyis Child egy olyan szereplőt alkotott, aki nem egyszer, hanem már sokadik alkalommal oldja meg a csavaros ügyet, amibe belekeveredik.

Reacher alakja azoknak is ismerős lehet, akik még nem találkoztak könyvben egy történetével sem, hiszen Tom Cruise főszereplésével nem is olyan régen a moziban, manapság meg már a tévében is láthatjuk a Csak egy lövés alapján készült filmet.

De ez a könyv most egy újabb történet, Reacher megint magányosan járja a világot. Kilépett a hadseregből, de a hadsereg nem enged. Egy nap neki szóló hirdetés jelenik meg az újságban, amiből kiderül, a hadsereg visszavárja és a külügy, valamint a CIA közös akciójába csöppen.

Fel kell kutatnia egy mesterlövészt, aki 1300 méterről lőtt rá a francia elnökre, a feltételezések szerint az amerikai John Kottról van szó, akit évekkel korábban maga Reacher juttatott börtönbe. Vagyis ki más ismerhetné jobban, mint Reacher. Várhatóan a londoni G8 találkozón fog újra lecsapni a mesterlövész, Reachernek meg kell találnia, mielőtt beüt a katasztrófa.

Röviden ez az alap sztori, de nem Child története lenne, ha nem futnánk bele néhány csavarba. Úgy vezet minket, hogy szinte sejteni sem lehet, mi lesz a következő lépés, hol sejt csapdát Reacher és hogyan kerüli ki azokat.

A könyvre jellemzőek a részletes leírások, mi merre, mekkora, az érzelmek nem feltétlenül kapnak óriási szerepet a történetben, de azért rendre felvillan, miért is kérlelhetetlen Reacher. Mert az biztos, hogy mindent megtesz azért, hogy igazságot szolgáltasson. És ha ehhez át kell lépni a törvényes kereteket, akkor bizony meg fogja tenni, mert mindennél fontosabb a számára, hogy a gonosztevőt elkapja. Reacher ennek ellenére tisztességes, mindig azt próbálja megtenni, ami helyes, vagy szerinte az.

[...]

Forrás: http://holdpont.hu/2015/03/vas%C3%A1rnap/content/lee-child-bossz%C3%BAv%C3%A1gy

 

 

2015-03-09 11:12:28
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ