Holdponton Az elveszett sziget
(kiadvány: Az elveszett sziget)

Gideon Crew-nak nincs sok hátra az életéből, halálos betegséggel küzd, ennek ellenére a tudós az egyik legjobb műkincstolvaj a világon. A legújabb munkája során egy régi térképet talál, amely különleges kincshez vezet, ami megváltoztathatja az ő és az emberiség életét is.

Gideont nem egyedül küldi a titokzatos főnöke megtalálni a kincset, hanem egy szintén furcsa múlttal rendelkező nő lesz az útitársa, Amy senkit sem enged túl könnyen magához. A két főhős mozgatórugói eltérőek, de talán éppen ezért tudják nagyszerűen kiegészíteni egymást.

Az írópáros nagyszerűen keveri a görög eposzok történetét a mai kalandregényekkel, olyan világba juttatják a szereplőiket, amit sosem gondoltunk valósnak, vagy régen elveszettnek hittünk. Gideon és Amy olyan helyzetbe kerül, ahol minden emberismeretükre és harci tudományukra szükségük van, mert a kalózok mellett, indiánokkal és az elveszett sziget titkával is meg kell küzdeniük.

Preston és Child minden elemet felvonultat, ami az ilyen típusú könyvekre jellemző, aki már olvasott elveszett világokkal kapcsolatos történetet, talán nem fog annyira meglepődni az eseményeken és a körüljárt etikai kérdéseken, de mégis jót szórakozhatnak az olvasás közben, mert a szerzők értik minden csínját-bínját a műfajnak.

Forrás: http://holdpont.hu/2015/06/szerda/content/preston-%E2%80%93-child-az-elveszett-sziget

2015-06-10 09:26:46
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ