A joy.hu oldalán az Éjféli rózsa ajánlója
(kiadvány: Éjféli rózsa)
Egy életen át tartó szenvedély. Egy végtelennek tűnő nyomozás...

Lucinda Riley Írországban született, első regényét huszonnégy évesen írta. Könyveit azóta huszonhat nyelvre fordították le, és világszerte több millió példányban keltek el. Mindig egy helyszín az, ami inspirálja az írónőt regényei megírására. Néha egy ország, egy táj és leggyakrabban egy ház.

Az Éjféli rózsa négy nemzedéken átívelő családregényében bepillantást nyerhetünk a huszadik század elejének Angliájába és Indiájába. Az indiai maharadzsák csillogó palotáitól az angliai fenséges kastélyokig vezet utunk, miközben megismerjük Anáhitá Chaval rendkívüli életét 1911-től napjainkig.

A 11 éves Anáhitá, aki elszegényedett nemesi családból származik, életre szóló barátságot köt a makacs, akaratos Indira hercegnővel, az indiai királyság kizárólagos örökösével. A hercegnő társalkodónőjeként Anáhitá elkíséri barátját Angliába még a világháború kitörése előtt. Ott találkozik a fiatal Donald Astburyvel – a pazar Astbury-birtok örökösével – és cselszövő anyjával. Anáhitá és Donald egymásba szeretnek, megszületik a fiúk. Mikor Anáhitá visszatér Indiába, Angliában kell hagynia gyermekét. Nyolcvan évig a dartmoori lápvidéken álló Astbury Hall némaságba és dermedtségbe burkolózik, falai közé zárva megannyi titkot, örömöt és bánatot. 

A jelenbe csöppenve megismerjük Rebecca Bradley-t, a fiatal amerikai filmsztárt, akinek a világ a lábai előtt hever. Amikor viharos kapcsolata egy szintén híres színésszel váratlan fordulatot vesz, megkönnyebbül, hogy legújabb filmjének helyszínéül a dartmoori kastélyt választják. A hely a forgatások ideje alatt újra megtelik élettel, azt azonban senki sem sejti, hogy a sikeres, gazdag és tehetséges fiatal színésznő menekül – az életét megkeserítő nyilvánosság, a hírnév és újdonsült vőlegénye elől. A házigazda, az utolsó Lord Astbury azonban talpig úriember, és felajánlja kastélyának védelmét a fiatal színésznőnek, aki kísértetiesen emlékezteti őt saját nagyanyjára. A forgatásba belecsöppen Ari Malik, az egykor Astbury Hallban menedéket lelő indiai lány, Anáhitá dédunokája, aki azzal a küldetéssel érkezik, hogy beteljesítse a haldokló dédanyjának tett ígéretét: találja meg elveszett fiát. Ari és Rebecca együtt kezdik meg a nyomozást, amely egyre sötétebb és sötétebb titkokra nyit ajtót…

Forrás: http://www.joy.hu/promociok/43874_konyvajanlo_lucinda_riley_ejfeli_rozsa.html

 

2015-11-17 09:12:46
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Kajsza Krisztina
Öt évvel azután, hogy Meg Magellan elvesztette a férjét és a fiát egy közúti balesetben, a nő végre a kezébe veszi az élete irányítását. Akkor sem esik kétségbe, amikor új állást...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ