Lányom ajánlója Milyenkönyvetolvassak blogján
(kiadvány: Lányom)
Naomi 15 éves tinédzser eltűnik az iskolai színjátszó kör előadása után. Az orvos házaspár, Jenny és Ted élete darabokra hullik.

 „Naomi Mariájában hihetetlen módon keveredik az ártalmatlanság, és a szexualitás. Új csillag született”

Fiatal lányuk szép, okos, intelligens – tökéletes gyerek az anya szemében. Orvosként egyensúlyoz a hivatás, a gyermeknevelés, és az anyaság feladatai között. Meglátása szerint minden rendben, ebben a férje megerősíti. Kisebb problémák jelentkeznek az iker fiúknál és Naominál. Nem tulajdonítanak ennek különösebb jelentőséget: fiatalok, lázadnak…ez teljesen normális. 

A család darabjaira hullik… A szülők vádolják önmagukat, hogy nem vették észre a jeleket.

”A 15 éves Naomi Malcolm játéka korát meghazudtoló érettséget mutat.”

A tökéletes családkép hirtelen felborul, Jenny szeméről lehull a fátyol, meglátja, hogy baj van, nem ismeri a lányát. A nyomozók szerint két lehetőség van: erőszakkal vitték el, vagy önként távozott. Csak az utóbbit akarja Jenny elhinni…

Egy év elteltével még mindig semmi eredmény, kihűltek a nyomok, a nyomozás lelassul. Michaeltől Jenny kap egy vázlatfüzetet, hogy írja le a múltat, segít a tragédia feldolgozásában. Az anya időutazásra visz minket az eltűnést megelőző napok, s az azt követő időszak eredményeit tárj fel előttünk.

Nem akar, és nem tud beletörődni lánya elvesztésébe. Nyomokat keres, hogy min siklottak el… Vajon megtalálja elveszett gyermekét élve? 


Jane Shemilt első regényét tartottam a kezemben. Az írónő úgy forgatta a tollát, hogy e mű részének éreztem magam. Átéltem minden reményt, fájdalmat. Mi, szülők, sok hibát követünk el gyermekeink felnevelése során. Sok mindent figyelmen kívül hagyunk, aminek később súlya van. A szerencsések észreveszik, és esélyt kapnak a helyrehozatalra. Vajon Jenny is megkapja ezt a lehetőséget?
 

2015-10-15 11:06:12
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ