Dédelgetett álmaink ajánlója Milyenkönyvetolvassak blogján
Azt a … még mindig a könyv hatása alatt vagyok! Még ezer ilyet szeretnék a kezembe venni!!  
 
Charlotte egy igazán belevaló karakter. Nem elég, hogy baromi okos, művelt, de még melegszívű is, aki nem tántorodik el a nehéz munkától, sőt, imádja a kihívásokat. Életét a munkájának szentelte, ahol lezüllött, elhagyott, magányos kiskorúakat képvisel a bíróság előtt, mint védőügyvéd. Mindent megtesz, hogy a fiatalok még egy esélyt kapjanak a jobb életre, bár sokszor sejti, hogy visszatérnek abba a fertőbe, ahonnan jöttek, és nem fogják kihasználni, amiért annyit küzdött. De ez mégsem tántorítja el a munkájától, mert reménykedik, ha legalább egy fiatal életét jobbá teheti, az már nagy siker.

Nyakig úszik a munkában, mikor a volt párja felkeresi, hogy segítsen egy háborús bűnös ügyében. Charlotte elvállalja a munkát, ezzel felszakítva az összes sebet, amit Brian okozott.

A történet két szálon fut. Egyrészt a háborús bűnökkel vádolt Roger Dykmanst életébe nyerhetünk bepillantást, miközben mi sem tudjuk, vajon igazak-e a vádak, miszerint elárulta a zsidókat menekítő testvérét, ezzel rengeteg gyermeket és felnőttet a halálba küldve?

A másik szál pedig számomra nagyon izgalmas, egyedi, és kalandos volt: egy óra végtelenül hosszú életét követhettük, sok embert, és sorsot ismertünk meg, és emellett élhettünk át. Nagyon érdekes volt, ahogy a két szál összekapcsolódott, és a titkokra is fény derült.

A karakterek nagyon is a helyükön voltak, a kedvencem talán Jack volt, és persze Charlotte.

Pontosan ez az a könyv, amit ha lehetőségem lenne, betennék a kötelező olvasmányok közé, hiszen Pam Jenoff kalandosan tálalta a történelmet, pont annyit mutatott a rút arcából, mint amennyit muszáj volt, és szerintem nagyon jól felkeltené a fiatalok figyelmét, és szívesebben tanulnák a történelmet ezután. Emellett pedig az olvasást is megszeretnék, hiszen a nyelvezete teljesen érhető, a szerelmi szál is nagyon el lett találva, és tényleg kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni 10 oldallal később.

Bátran ajánlom mindenki kezébe a fiataloktól az idősekig, mert nem fogjátok megbánni! Nagyon színes könyv, sok izgalmat tartogat! :)
 
2015-10-17 11:11:13
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ