A liliom bűne blogturné - Kristina blogja
(kiadvány: A liliom bűne)

A történet London legsötétebb oldalát mutatja meg, a csillogó estélyek sötét sarkaiban megbeszélt gyilkosságok, a nemes férfiak klubbjaiban köttetett botrányos fogadások, nyílt és napsütötte parkokban kísérelt gyilkosságok teszik izgalmassá. 
Rengeteg történelmi romantikus könyvet olvastam már, általában mind kisebb-nagyobb botrányokkal van tarkítva, ez a történet viszont új szintre emelte a botrány fogalmát. De még mennyire, hiszen hol olvashattunk eddig arról, hogy valaki nyíltan bocsájtotta árúba a szüzességét.

Madeline veszélyes, de ránézésre senki sem látja annak, ezer arca van! Tehetséges, magabiztos, bátor, sőt néha vakmerő és mégis maradt benne ártatlanság, annak ellenére is, hogy gyermekkora nem volt könnyű, kémnőként pedig egy évtizede volt arra, hogy tökéletesre csiszolja minden tudását a gyilkosság és információ szerzés területén. A koronának tett szlgálat alatt, legtöbbször azt várták el tőle, hogy csábítással szerezze meg a kért információkat. Tizenévesen került a börtönből, sőt egyenesen a halál markából és olyan kalandba, ahol nagyon sokszor nézett szembe a halállal. Tényleg érződött a karakterén, hogy edzett ezen a téren, nem igazán riadt vissza semmitől.

Gabriel nem nyerte el azonnal a tetszésem, de ahogy lassan meghódította Madeline szívét, úgy az enyém is meglágyította, kicst szerelmes is lettem a karakterébe. Keményfejű, tipiku férfi módra nem látja a fától az erdőt, de nem reménytelen eset, majd ti is meglátjátok. :) Eszeveszetten keresi húga gyilkosát már több éve, és Madeline megbízásának köszönhetően közelebb kerül a céljához.

Igazi meglepetés volt a köny, megfelelő mennyiségben volt izgalmas a krimi miatt, romantikus a szenvedély és csábítás miatt, valamint humoros a karaktereknek köszönhetően.
Frissítőleg hat ez a regény ebben a műfajban, kicsit felrázza a kedélyeket. Nagyon büszke voltam magamra, amikor kiderült a gyilkos kiléte, mindvégig ott volt bennem az érzés a tettes kilétét illetően.

A mellékszereplők közül a nő kémtársai, Ian és Claytone is nagon gyorsan meghódították a szívem, széles és levakarhatatlan vigyor jelent meg az arcomon, mikor megtudtam, hogy a sorozat másik két része, az ő történetüket meséli el.

A teljes recenzió itt olvasható

2015-10-23 12:30:24
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ