A csendestárs blogturné - Insane Life blogja
(kiadvány: A csend hazugságai)
Faltam a könyvet és szinte kiéhezve vetettem rá magamat. Ismét történelmi romantikus korszakomat élem. Ez eléggé változó nálam, hol ezt, hol meg azt szeretném olvasni, utána alig megy másba belefogni. Madeline Hunter pedig felkerült az okvetlen olvasni kell listámra. Nagyon tetszett a könyv és magába szippantott, egész vasárnap délután ezt olvastam és nem bírtam letenni, amikor megszakítottam, már nyúltam felé, hogy csak még egy picit.

A történet megfogott, nem csak a szereplők voltak barátságosak, hanem izgalmas sztorin vezetett végig az írónő. 
Az aukciósház hátterében sok más is megbújik, amiről Emma sem tudott. Darius azt szeretné, ha a lány bezárná végleg a házat, ám a lány erősen ellenzi ezt. Nyilván nem tud nyíltan szembeszállni a férfival, ezért mindenféle taktikát eszel ki, sok esetben a bosszantására. Barátnője és hirdetése csak tetézi a helyzetet, hiszen a hirdetés kissé kétértelműre sikeredett, még Darius is félreérti.
 
Emma talpraesett nő, megfogott benne, hogy miközben az adott kor helyzetében nőként nem érvényesülhetett teljesen, kijátszotta ezt és saját javára fordította. Ezalatt értem, például nem könyvelhetett, ezért férfit állított a szerepbe, nehogy női voltával eltántorítson másokat. Ugyanígy diszkréten kezelt minden helyzetet, tudta mivel haladhat előre és előnyt kovácsolt a háznak és magának is.
Támogatást szeretne kicsikarni a férfiból, ám ezt nem tudja csak úgy előadni neki, biztosítania kell a ház stabilitását. Tetszett Emma logikája, megkerüli Darius gondolatait, eléri, a férfi azt higgye ő mondja ki az utolsó szót.

Darius makacs, viszont nagyon jól felismerte a helyzeteket. Ha elveszítené fejét és a nőnek kimondaná mindig amit gondol és abba a formába helyezné, ami kényelmesebb és hangulata kívánja, akkor a nő csak visszalépne és ellentámadna. Sokszor sakkozásra hasonlított kettőjük beszélgetése. A nő lépett és Dariusnak úgy kellett lépnie, ne tűnjön támadásnak, inkább tanácsnak.
Párosként tökéletes volt Emma és Darius, megfontoltak, kimértek, ám ha a helyzet úgy hozta, igazat mondták, nem  kerteltek, legfeljebb visszavettek hevességükből.
Mind a két szereplő szempontjából olvashatunk a könyvben, ezért jól látszik ahogy egymáshoz állnak, fejlődnek és átalakulnak. Tökéletesek ilyen szempontból, mert ha a végkifejletet tekintjük, összehangoltakká váltak és pont erre van szüksége az aukciósháznak. 

Műveket tekintve néha úgy éreztem picit túlzás ekkora műveket említeni, bár szerintem ez legyen a legkevesebb bajom. Talán a mellékszereplőknél éreztem még leírásokban hiányosságot, hiszen keveset szerepeltek, vagy nem tudtuk konkrétan mi célja volt velük az írónőnek. 

Háttérben más szálak jelennek meg, mint csempészet, franciákkal való viszony és a kémek. Csempészet különösen fontos jelentőséggel bír itt, legelején kiderül nem minden volt tiszta Emma édesapja munkája körül...

A könyv megfogott, kíváncsi lettem a folytatásra, hiszen ez egy jó történetet, összetett szereplőket, szép leírásokkal. 
Igazán remek olvasmány és bátran ajánlom történelmi romantikus rajongók figyelmébe.
 
 
 
2015-12-01 15:10:54
1972, Balatonakarattya. Egy nyári reggelen két kamasz egy fiatal nő holttestére bukkan a strand melletti nádasban. A rendőrség tanácstalan: a lánynál nincsenek iratok, és első ránézésre...
Tegnap reggel még azt hittem, a családom úgy tökéletes, ahogy van, és anya sosem hazudna nekem vagy apának. Tévedtem. Néha elég huszonnégy óra, hogy összeomoljon egy egész életnyi illúzió....
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ