A fagyöngy alatt ajánlója - Milyen könyvet olvassak blogján
(kiadvány: A fagyöngy alatt)

Már csak egy nap választ el minket a decembertől, és az első adventi gyertya is meggyújtásra került, így szinte teljesen aktuálisnak nevezhetjük a könyvet. A karácsony egyébként is a kedvenc ünnepem, már szeptember óta karácsonyi daloktól zeng a lakás a párom nem kis örömére... :)

Maga "A fagyöngy alatt" nem túl vaskos olvasmány a maga 240 oldalával, de ezt egyáltalán nem éreztem hátránynak. A borítója nekem nagyon tetszik, a színek jól kerültek kiválasztásra, szinte teljesen visszaadja a könyv hangulatát. 
Na de térjünk rá a tartalomra. Addie fiatal korában rossz döntések sorozatát hozta meg, aminek következményeképp az élete sem ott tart, ahol szeretné. Egy idő elteltével kénytelen belátni, hogy ez az élet, amit él, nem vezet sehová, így úgy dönt, a karácsonyt édesanyjával tölti, hogy ne kelljen egyedül töltenie az első özvegy karácsonyát, és lélekben mellette lehessen.
Persze a szomszédban egy cuki fiú lakik, Erich, akivel nem éppen kellemes a kapcsolatuk. A fülszövegben is olvasható, hogy egy baleset következményében Addienek kell ápolnia majd a fiút, míg a szüleik nyaralásra indulnak. A történetükben ők maguk a nehezítő körülmény, de nagyon izgalmas velük együtt átélni a változást, ami napról napra egyre erősebb lesz. 
Nekem kimondottan tetszettek a regénybe csempészett angyalok, és izgalmas volt, ahogy Harry felfedezte, nem is olyan egyszerű embernek lenni, és megbirkózni az emberi érzésekkel. 
Egyenlőre úgy tűnik, a könyv megosztja az olvasó közönséget, de nekem kimondottan tetszett. Valószínűleg ennek az is az oka, hogy előzőleg olvasott háborús könyv (A háború jegyesei) kicsit emésztette a lelki világom, és jó volt csak sodródni a romantikában, és az ünnepi hangulatban. 
Maga a történet egyébként szinte teljesen kiszámítható volt, de erre már a fülszöveg elolvasásánál is rájöhettünk. 
Mindent egybevetve én ajánlom Nektek a könyvet, ha még nincs meg az ünnepi hangulat, és nem tudjátok, hogyan is hangolódjatok rá. Ha még nincs ötleted a karácsonyi ajándékokat illetően, akár egy kitűnő B terv is lehet. Na és persze a romantika kedvelőinek egy kötelező darab! :)
2015-12-02 10:29:51
Fordította: Fügedi Tímea
Ismered azt az érzést, amikor valaki, akire addig fel sem figyeltél, hirtelen igazán rád néz, és rádöbbensz, hogy az egész világon ő az egyetlen, aki a lelked mélyére lát? Majd belekezdtek,...
Fordította: Szabó István
Hogyan pusztítasz el valakit, anélkül hogy ténylegesen megölnéd az illetőt? [...] Kiüríted a lelkét, aztán megtöltöd fájdalommal... elveszed tőle azt, amit a legjobban szeret. A főiskolán...
Fordította: Nikowicz Oszkár
A birlstone-i majorság tehetős urát hidegvérrel meggyilkolják, és mindenki tanácstalanul áll az ügy zavaros részletei előtt. Egyedül Sherlock Holmes képes utánozhatatlan logikájával felfedni...
AKI EGYSZER BŰNÖS, ÖRÖKKÉ BŰNÖS.
A fekete hófelhő morogva bukott át a János-hegyen, és megállíthatatlanul bekebelezett mindent, ami az útjába került. A hideg levegő sivítva menekült előle, a szúrós februári széltől...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ