A háború jegyesei ajánlója - Milyen könyvet olvassak blogján
(kiadvány: A háború jegyesei)

Nagyon szeretem a történelmi regényeket, hiszen amellett, hogy szórakozunk az olvasása közben, még hasznos információkhoz is juthatunk, és sokat tanulhatunk ezekből a regényekből. 

Sok könyv foglalkozik az I. vagy éppen a II. Világháborúval, és ebből kifolyólag egyre nehezebb újat mutatni, hiszen már Dunát lehet rekeszteni belőlük. Viszont Helen Bray most egy teljesen más oldalról közelítette meg ezt a szörnyű eseményt ezzel igencsak nagyot alkotva. 
Sokszor elfeledkezünk, hogy nem csak azoknak az embereknek változott meg gyökerestül az élete akik harcoltak a fronton, hanem azoknak az anyáknak, gyermekeknek az élete is, akik otthon maradtak férj, férfi, vagy családfenntartó nélkül.
"De a mai program elsősorban a nőkről szól. A nőkről, akik otthon maradtak, ritkán hallunk;azokról a nőkről, akik ébren tartották az otthon tüzét, miközben a háborús munkák terhe nehezítette a dolgos életüket. Feleségek, lányok, testvérek és anyák, akik aggódtak a távol, a fegyveres testületekben harcoló szeretteikért, és otthon erejüket megfeszítve néztek szembe a beígért német invázióval. Ezek a nők keményen kitartottak, mosolyogtak,  és megtették a magukét, miközben a családjukról gondolkodtak, és közösségük éltetői voltak."
Nagyon kemény feladat lehet az egyik napról a másikra élni, miközben élelemre alig jut a jegyrendszer miatt, és nem tudod, viszont látod-e még a férjed, szeretőd.
A könyv érkezését követően nehezen vetettem bele magam, pedig nagyon vártam, hiszen a fülszövege is elárulta, nem lesz hiányunk izgalomban. Viszont az első napokban nagyon lassan haladtam, mivel kicsit sűrű napok, illetve hetek álltak mögöttem. 
Az első fejezet már nagyon tetszett, azonnal megkedvelem Alicet, viszont a második fejezetnek már nem Ő volt a főszereplője, hanem Evangeline, majd a sorban követte Tanny és Elsie. Mind különböző életet éltek, más életritmust követtek. Nem is értettem, miért van szükség ennyi szereplőre, és kíváncsian vártam, a háborún kívül mi köti össze az asszonyokat?
Mint mondtam, izgalomban nem volt hiány. 
Így utólag azt kell mondjam, igenis kellettek ők négyen, hiszen így kerek a történet, és érzelmek hosszú sorát éltem át velük. Örültem, mikor valamelyikőjük kedvesére, később férjre talált. Mosolyogtam, miközben mindannyian meglelték a helyüket ezekben a nehéz időkben, és büszke voltam rájuk, hogy igenis talpon maradtak. De a nehéz pillanatokban is mélységesen együtt éreztem mindannyiukkal. Gyászoltam minden egyes elvesztett életet, gyermeket, családot, és szülőket. Gyászoltam velük együtt a háború minden pillanatát... Rettegtem a szirénák hallatán, és féltem velük együtt a pincékben, míg kétségek gyötörtek, vajon Ő lesz-e a következő áldozata ennek a végtelen gyilkolásnak?!
Kedves Olvasó! Ajánlom elolvasásra a könyvet, de csak egy feltétellel! Ha tanulsz a hibámból, és akkor veszed a kezedbe a könyvet, ha tudod, az egész nap a Tied, és senki, és semmi nem akadályoz az olvasásban! A történelmi regények között egy kiemelkedő gyöngyszemre bukkantam, amit vétek lenne kihagyni!
2015-12-02 10:31:55
Fordította: Dobosi Beáta
Végre itt a tavasz, a természet újraéled, és a teheneket is kiengedik legelészni a rétre. Mú mama a fűben különös kismadárra bukkan, magára Varjúra személyesen. Ráadásul itt van Varjú...
Fordította: Schmidt Jolán
Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja,...
Fordította: Fügedi Tímea
ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni... Cassie Andrews teljesen átlagos életet él. A napjait szeretett könyvei között tölti, egy New York-i könyvesboltban, ahol...
Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ