Öt kedvenc könyvem 2015-ből - Zama blog
(kiadvány: Elfojtott sikoly)

Öt kedvenc könyvem 2015-ből

Lassan egy hete lezárult a 2015-ös év. Visszagondoltam, tavaly milyen könyveket sikerült elolvasnom. Mi volt az, ami nagyon tetszett, mi volt az, amit félbehagytam. Milyen könyv maradt ki a listámról, amit idén mindenképpen szeretnék majd bepótolni.

Ebben a bejegyzésben most azokat a könyveket gyűjtöttem össze, amik számomra 2015 legjobbjai voltak.

Visszatérő emlékek

Év elején egy különleges e-könyv ejtett rabul. Tolnai Panka könyve, a Zűrös társaság. Miért volt különleges? Mert a fejezetek végén mindig én dönthettem el, hogyan alakuljon a történet. Izgalmas játék volt. Ha pedig nem tetszett valami, akkor simán visszalapoztam, elolvastam a másik változatot. Lehetséges, hogy a könyv ifjúságinak van címkézve, de mindenki megtalálja benne a kedvére valót. Visszaemlékezés a saját fiatalságunkra, iskolai éveinkre. A szülőknek pedig egy példa, mit, hogyan élnek meg a fiatalok, a gyerekeik. Bővebb ajánló itt olvasható! (Erawan Könyvkiadó, 2015)

Az első számú

Minden kétséget kizáróan a legnagyobb meglepetés számomra a Wayward Pines trilógia volt. Mind három kötetet imádtam. Még annak ellenére is, hogy mondjuk a második kötet az első rész adrenalin bombája után lassabb volt. És annak ellenére is, nagyon ritkán olvasok hasonló műfajú könyveket. Folyamatosan csepegtetett feszültség, izgalom, misztikum, titok és meglepetés. Ezekkel a szavakkal tudnám legjobban összefoglalni a sorozatot. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, az első számú kedvencem lett. Bővebb ajánló itt olvasható! (Agave Könyvek, 2015)

Fájó pofon

Vannak könyvek, amik hatalmas hatást képesek gyakorolni az emberre. Ez lehet jó, vagy rossz irányú. Felráznak és pofon vágnak. Én ezt éreztem A világ legszebb mosolya kapcsán. A nagyon vékony, szép borítójú könyv olyan hatással volt rám, sírni tudtam volna. Egy fiatal fiú egyszerre éli át a szerelembe esés és a halál pillanatát. Az utóbbi olyan erősen van megjelenítve, csak hüledeztem. Nem akartam olvasni, nem akartam tudni róla. Fájt, a gombóc pedig erősödött a torkomban. Ezért tartom nagyon jó könyvnek, mert képes ilyen érzéseket, hatásokat kiváltani az olvasóból. Döbbenetes. Bővebb ajánló itt olvasható! (Kolibri Kiadó, 2015)

2015best

Az egyszerűség szépsége

Stoner. A könyv, ami a megjelenése után ötven évvel lett sikerlistás. Kíváncsiság vezérelt, elolvastam. Két nap alatt befejeztem és úgy éreztem, mintha hipnotizált volna. Igazából nem volt benne semmi manír, sem kimondott nagy életbölcsesség. Ha nagyon szőrős szívű akarnék lenni, simán csak azt mondanám, nem volt benne semmi. De nem tehetem, mert akkor hazudnék. Az egyszerűsége, a sima folytonossága volt az ereje. Az, hogy átéltük, beleéreztünk a sorokba. Némileg rólunk is szól ez a történet. Arról, megmutatja, milyen is az élet. Végigmegyünk a különböző életszakaszokon, átéljük az újdonságot, a monotonitást, a fásultságot. Észre se vesszük, mennyire elszalad az élet. Egy egyszerű, de annál gyönyörűbb történet. Bővebb ajánló itt olvasható! (Park Könyvkiadó, 2015)

Ez csak a kezdet

Az utolsó könyvet több okból kifolyólag is kiemelném. Elfojtott sikoly. Elsőként azért emelném ki, mert a szerző első könyve. Krimi műfajban ilyennel indítani nagyon jó. Izgalmas és reményekkel teli. Főleg úgy, hogy a történet elsőre is szuper volt. Mi lesz majd az x-edik könyv után? Csavaros, váratlan fordulatokkal teli krimi. A titkok mindig kiderülnek, hiába is próbálnánk mélyre temetni. Másodikként azért szeretném kiemelni, hogy figyeljünk jobban a General Press kiadóra. Nagyon sokszor terveztem olvasni tőlük könyvet, de nem tudtam választani. Aztán tettem egy próbát. Sőt, azóta több könyvüket is a kezembe vettem, nézegettem. Nagyon sok jó címük van. Érdemes böngészni köztük. Mindenki találna kedvencet.  A könyvről pedig bővebb ajánló itt olvasható!  (General Press Kiadó, 2015) A kiadó kínálata itt elérhető!

http://zama.hu/index.php/egyeb/579-2015bestof

 

2016-01-11 10:04:47
Fordította: Dobosi Beáta
Végre itt a tavasz, a természet újraéled, és a teheneket is kiengedik legelészni a rétre. Mú mama a fűben különös kismadárra bukkan, magára Varjúra személyesen. Ráadásul itt van Varjú...
Fordította: Schmidt Jolán
Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja,...
Fordította: Fügedi Tímea
ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni... Cassie Andrews teljesen átlagos életet él. A napjait szeretett könyvei között tölti, egy New York-i könyvesboltban, ahol...
Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ