A fagyöngy alatt ajánlója - Könyvesem
(kiadvány: A fagyöngy alatt)

Amint megláttam a General Press várható őszi megjelenései között ezt a könyvet, pici szívem nagyot dobbant. Számomra az év ünnepe a Karácsony. Amint véget ér a nyár, én egyre jobban várom, hangolódok az ünnepekre. Advent első vasárnapja előtt már elkezdem feldíszíteni a lakást, nincs olyan év, hogy ne szereznék be legalább egy pici ünnepi figurát és persze kezdetét veszi a sütés. A decembereim nem szólnak másról hétvégente, mint a sütésekről. Aztán jönnek az ajándékok beszerzései, amik évről évre egyre nagyobb nyűgöt jelentenek, de Gyerkőc ajándékát mindig különleges élmény beszerezni (jobban mondva tiszta idegbetegség, hogy legyen még olyan játék, amit szeretne, időben be tudjam szerezni, stb.). Végül eljön a nagy nap, amikor persze úgy érzi az ember lánya, hogy megérte minden idegeskedés. Csak egy baj van: hónapokig várom, készülök rá, majd pikk-pakk eltelnek az ünnepek és oda a hangulata, a varázsa.

Nos, A fagyöngy alatt első pillantásra az ünnepeket juttatta eszembe. Hullik a hó kint (álmaimban igen), bent meleg van, díszítjük a karácsonyfát, ünnepi zene szól, vagyis kellemes ráhangolódást sugallt nekem az ünnepekre.

Reggel munkába menet kezdtem neki az olvasásának a vonaton és annyira gyorsan haladtam vele, hogy amikor leszálltam, magam is meglepődtem, de már majdnem a felénél jártam. Teljesen beszippantott, nagyon kis kellemes, aranyos volt.
Összességében olyan a történet, mint egy kis Julia füzetecske, csak hosszabb történéssel. Egyszerű, kellemes, aranyos, lájtosan romantikus.
Hazafelé pedig be is fejeztem az olvasását.

Addie visszatér szülővárosába, hogy édesapja halála után újra az édesanyjával éljen. A lány anno nem érettségizett le, de most úgy dönt, hogy felvesz egy főiskolai kurzust, hogy be tudja fejezni a tanulmányait. Hazatérve aztán nagy döbbenet éri. Az édesanyja bejelenti neki, hogy két hetes hajóútra megy a barátnőjével, aki amúgy a szomszédjuk és gyermekkori szerelmének (akivel semmi se volt köztük, mert a fiú egyszer durván elutasította, Addie pedig azóta mély haragot táplál irányába) az édesanyja. És ha mindez még nem lenne elég, az undok gyermekszerelme eltöri mind a két kezét, így Addienek kell pátyolgatnia őt, amíg az anyukák kipihenik magukat.
Aztán persze vannak ám angyalok is a történetben, de igaziak ám! Addie tanára nem más, mint egy angyal, aki az első küldetését teljesíti a Földön. El kell érnie, hogy a lány szíve megenyhüljön Erich (undok pasi) irányába. Vajon sikerrel jár majd?

A teljes recenzió itt olvasható

2016-01-11 10:59:53
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ