Holdpont a Fekete özvegy
(kiadvány: Fekete özvegy)

Mary Jo Putney neve alapján már tudhatjuk, mire számíthatunk: egy kalandos, romantikus, enyhén erotikus történetre a 19. századból. A könyv ajánlója.

Ez alkalommal se kell csalódnunk. A főhőst már ismerhetjük az írónő egyik korábbi könyvéből, az akkori főszereplők, Laurel és Kirkland szerelmi történetében jelent meg Daniel, Laurel testvére.

Erős, jóképű, és egy igazán elhivatott orvos, aki a sors – vagy az öröklési rend - különös alakulása folytán lorddá válik. Bár nem vágyik az előkelőségre, munkája fontosabb, mint bármilyen cím, rájön, hogy az elesettek, rászorulók érdekében fel tudja használni véletlen jött szerencséjét és vagyonát.

Még mindig gyászolja Rose-t, fiatalkori szerelmét, de már hiányzik neki a családi élet, ezért úgy dönt, megházasodik, egyetlen kikötése, hogy ne legyen a leendő feleség feltűnően szép, mert nem akar bonyodalmakat.

Ekkor lép az életébe Jessie, aki elbűvölően szép, mindenkit levesz a lábáról, és emellett elég rossz híre is van, amit ő meg is erősít, amikor elutasítja Daniel udvarlását. Bonyodalmas múltjától meg akarja kímélni a férfit, de időközben rájön, hogy éppen rá van szüksége ahhoz, hogy megvédje kislányát és jól felépített életét a múlt árnyaitól.

Kalandokban nincs hiány, lassanként kiderülnek a múlt titkai, miközben Jessie és Daniel ellenállhatatlan szenvedéllyel vonzódik egymáshoz, és ezt semmi nem tudja megingatni.

Putney jó érzékkel építi fel a történetet, apránként derül fény mindenre, eközben kifejező nyelvezettel éri el, hogy beleéljük magunkat a meseszerű történetbe, ahol a jóképű, erős mégis gyengéd férfi elnyeri a gyönyörű, független, imádott nőt.

Kitűnő szórakozást, kikapcsolódást nyújt a női olvasóknak.

A teljes recenzió itt olvasható

 

 

2016-04-04 14:09:30
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ