Az új-zélandi kalandok folytatódnak
A kagylókürt hangja az új-zélandi Sarah Lark néven író Christiane Gohl A tűzvirágok ideje címet viselő regénysorozatának második része.

Az 1958-ban született szerző pszichológiát hallgatott az egyetemen és évekig idegenvezetőként tevékenykedett; Gohl nem csupán Lark néven, hanem további másik fedőnév alatt is publikált már regényeket korábban. A kagylókürt hangja egy szívszorító családi dráma, mely életre kelti Új-Zéland színes tájait az olvasók szemei előtt.

E regényben az első rész története folytatódik tovább, így A kagylókürt hangjának két főhőse A tűzvirágok idejéből megismert szereplőknek gyermekei: Carol és Linda, akik a boldogságot kutatják a tizenkilencedik századi, veszélyekkel teli Új-Zélandon. Carol élete eleinte szerencsésen indul, hiszen a lány a gazdag családból származó Oliver jegyese, ám egy szerencsétlen fordulatnak köszönhetően úgy tűnik, hogy a testvérpár vagyon nélkül marad. A két testvér egymástól elszakadva küzd egy jobb jövőért; Linda fokozatosan próbál elfogadható megélhetési körülményekért küzdeni, arany után kutatva, míg Carol az Északi-szigeten keveredik bele az európaiak és maorik között folyó véres háborúba.

Lark regényeiben rendhagyó módon nagy hangsúly kerül Új-Zélandra és a maorikra. A szerző regénye kitűnő leírásokkal szolgál, így az olvasók könnyen úgy érezhetik magukat a regény befejezése után, mintha ténylegesen bejárták volna Új-Zélandot. Ahogy már megszokhattuk Larktól, a szereplői ezúttal is egyértelműen vagy nagyon jók vagy nagyon rosszak, így a karakterfejlődés sem túl nagymértékű; ez a szereplők jellemét kissé kiszámíthatóvá teszi.

A kagylókürt hangjának elolvasása előtt, annak ellenére, hogy a regény önállóan is képes megállni a helyét a hosszas leírások és magyarázatok miatt, érdemes a megelőző kötetet is elolvasni, hogy megértsük a cselekményt és így növekedjen az olvasási élmény. A második kötetben egyre nagyobb a hangsúly az emberi kapcsolatokon, így ezek megértéséhez fontosak az első kötetből megszerzett információk, mi több a maori háborút és a politikai eseményeket is könnyebb lesz megérteni az olvasóknak a megfelelő háttértudással.

A kagylókürt hangja egy nagy terjedelmű, kellemes olvasmány, mely egy távoli világba kalauzolja el az olvasókat. Lark a fikció és a történelmi tények kombinálásával, szerelmi szállal és egy könyv végi csavarral teszi ellenállhatatlanná regényét. A sorozat harmadik része már megjelent németül a Die Legende des Feuerberges címmel, remélhetőleg hamarosan a magyar rajongók számára is elérhetővé válik a regény fordítása.

http://royalmagazin.hu/kultura-miskolc/konyv-ajanlo-zene-ajanlo-film-ajanlo/36825-az-uj-zelandi-kalandok-folytatodnak

2016-04-14 12:21:04
Fordította: Dobosi Beáta
Végre itt a tavasz, a természet újraéled, és a teheneket is kiengedik legelészni a rétre. Mú mama a fűben különös kismadárra bukkan, magára Varjúra személyesen. Ráadásul itt van Varjú...
Fordította: Schmidt Jolán
Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja,...
Fordította: Fügedi Tímea
ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni... Cassie Andrews teljesen átlagos életet él. A napjait szeretett könyvei között tölti, egy New York-i könyvesboltban, ahol...
Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ