A három grácia ajánlója - Milyen könyvet olvassak?
(kiadvány: A három grácia)
Muszáj azzal kezdenem, hogy VÉGRE EGY KEMÉNYTÁBLÁS KÖTÉSŰ KÖNYV!! Szinte a könnyem kicsordult, olyan örömmel tartottam a kezembe. Ezután biztos rájöttetek, nagy szívfájdalmam, hogy egyre kevesebb könyv jelenik meg ilyen borítóval. Köszönöm General Press Kiadó, csak így tovább! ;) 

Kedvelem az olyan regényeket, amik különböző időkbe, történelmi események közé repítenek vissza, és még pozitívabb az élmény, ha nem csak 1 vagy 2 szereplő valós,  a többi pedig fiktív. 
Brigitte Riebe nem sajnálta tőlünk az élvezeteket, dúskálhattunk a történelemben. :) 

Hogy kikről is van szó? Martin Luther, Katharina von Bora, I. János Frigyes, Klevei Szibilla, és Lucas Cranach. 
Az első fejezetet egy kicsit kuszának éltem meg, nem igazán értettem, hogy merre is fog kerekedni a történet, és sok név is említésre került, ami nehezítette a dolgom. Viszont ahogy elkezdett a történet kibontakozni, minden szereplő a helyére került, és nem volt zavar a dologban. :)
Elsőként két nőt ismerhetünk meg Susanna és Bini személyében, akik apácák voltak egészen addig, míg a kolostorukat be nem zárták. Ezt követően az utcára kényszerültek, ahol szembe kellett nézniük a nincstelenséggel, és ha nem volt más lehetőségük, akár lopás árán is, de élelemhez kellett jutniuk. Ennek köszönhetően ismerkedtek meg egy másik központi szereplővel, Martin Lutherrel.
Eközben Lucas Cranach egy nagy összegű megbízásra tesz szert egy különös maszkos alaktól, aki azt kéri, fessék meg neki a három gráciát, de nem állhat ám akárki modellt. Bár nagyon jó fizetést ajánl a festményért cserébe, a feltételek komolyak, és nehezen teljesíthetőnek ígérkeznek. Még szerencse, hogy Lucas tanítványa Jan Seman a nők kedvence, és képes olyan asszonyok zárt ajtaja mögé is bejutni, ami nem minden férfinek adatik meg...
A szálak szépen lassan elkezdenek kibontakozni, minden összekuszálódik, miközben egy idegen szedi áldozatait...
A regény alaposan kidolgozott, végig hű marad a történelmi eseményekhez, és ezekre a valós alapokra építve egy nagyon stabil várat épít fel, és magával ragadja az olvasót!

Én nagyon élveztem az olvasás közben eltöltött időt, és emellett az is kimondottan tetszett, hogy nem egy elcsépelt történelmi eseményt ragadott meg Brigitte Riebe. Ezek után biztos vagyok abban, hogy fogok még tőle könyvet vásárolni, mert nagyon tetszett a regénye, és a stílusa is! :)

A teljes recenzió itt olvasható

2016-05-05 13:44:22
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ