Elfojtott sikoly ajánlója - Milyen könyvet olvassak?
(kiadvány: Elfojtott sikoly)
Valami ok folytán a krimi eddig szinte teljesen kimaradt az életemből, csak nagyon ritkán akadt a kezembe ilyen nyomozós regény. Viszont annyira tetszett egyrészt a bortó, másrészt pedig a fülszövege, hogy úgy gondoltam, adok egy esélyt a dolognak. Utólag nézelődtem, és képzeljétek, a molyon a könyv a 88. legjobb krimi, ami szerintem nagyon jó helyezés.

Na de miről is szól a könyv? 


Egy elhagyott gyermekotthonnál sok hercehurcát követően végre ásatások kezdődnek, amikor is egy holttestre bukkannak. A test nem egy felnőtté, hanem egy gyermeké, aki minden bizonnyal a nevelőotthonból származik.


Kim Stone kapja az ügyet, Ő és a csapata kezd nyomozni a halottal kapcsolatban, amikor is előkerül egy második test is... Kim egy rendkívül erős, karakteres nő, imádtam a személyiségét, és a humorát. Eközben társa, Bryan egy teljesen más személyiség volt, amivel nagyon jól egészítette ki főnökét, és szórakoztatta az olvasókat. 

Ami kimondottan tetszett, hogy nem csak a múltban kellett kutakodniuk, hanem ezzel párhuzamban a jelenben is, hiszen a nevelőotthon régi dolgozói hullanak, mint a legyek... Nagyon jól lett felépítve a cselekmény, folyamatosan fenn tudta tartani a figyelmem, végig izgalmas, és lendületes volt! 

Őszintén fogalmam sem volt, ki lehetett a gyilkos, mert annyira jól mozgatta Angela Marsons a szálakat, hogy teljesen sikerült megvezetnie! Ritka manapság, hogy az első 20 oldal után ne sejtenénk, mi lesz a várható befejezés. És ezért is imádtam ezt a könyvet, mert minden 10. oldal után megimbolyogtam, és kihúzták a talajt a lábam alól!


A hangulata sötét volt, és alkalmanként kegyetlen. Amikor a kis testek kerültek elő, könnyen azonosultam Kimmel, hiszen én is erős indulatot éreztem a gyilkos iránt, és meg akartam találni az elkövetőt. Persze nem csak a föld alól kerültek elől a csontvázak, hanem Kim múltjából is, és megismertük a gyermekkorát, és a rejtett emlékes dobozait. 

Azt sajnáltam, hogy nem volt lehetőségem megismerni a többi munkatársát, de gondolom a sorozat többi részében lesz még rá lehetőségem, így nem szomorkodom. 

Nagy tanulsága a regénynek, hogy minden embernek van rejtegetnivalója, olyan darabkája a múltból, amire nem büszke. Kinek nagyobb, kinek kisebb. Ezeket a démonokat csak mi látjuk, és csak mi tudjuk leküzdeni, nekünk kell együtt élnünk vele.... 

Emellett fontosnak tartom, hogy olyan emberi értékeket is közvetít az olvasó felé, ami nagyon is fontos a mai világban, és emiatt is nagyon tetszett a regény! Mondanám, hogy ez egy kiemelkedő könyv volt, de mivel egyáltalán nem vagyok otthon a krimik birodalmával, nem merek ilyet állítani. Viszont az el kell mondjam, innentől sokkal többször fogok ilyen regényhez nyúlni, mert nagyon elnyerte a tetszésemet, és el vagyok ámulva, hogy egy elsőkönyves író ilyen pontos, precíz, és az első sortól az utolsó sorig izgalmas regényt tudott letenni az asztalra! Le a kalappal!
 
2016-05-05 13:46:13
Fordította: Frei-Kovács Judit
Egy alattomos kényszerházasság... Az ambiciózus és ravasz Gideon Hawthorne az egész életét annak szentelte, hogy felküzdje magát a legnagyobb nyomorból. Az elmúlt tíz évben Windemere herceg...
Fordította: Szabó István
Azt mondta, hazaért. Miért hazudott? A fontos évzáró vizsga terhe alól felszabaduló kamaszok végre lazíthatnak, és megünnepelhetik az iskola végét. Andy és Laura is elengedi a fiát, Connort...
Borneó mindenkinek azt adja meg, amire szüksége van. De ez nem mindig az, amit keres. Veronikát néhány nap választja el attól, hogy beteljesüljön az álma, és egyetemi tanár legyen. A fekete...
Fordította: Szigeti Judit
Nyolc hétköznapi ember. Egy lehetetlen választás. Egy reggel a világ összes lakója ugyanazt a sorsfordító meglepetést találja a lakóhelye előtt: egy kis fadobozt, benne egy fonállal, amely...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ