Peter James: Szólít a halál - Mostjó blogján
(kiadvány: Szólít a halál)

Jamie Ball menyasszonya, Logan velőt rázó sikolyát hallja utoljára a telefonban. Aztán a készülék elnémul. A lány kocsijával épphogy csak befordult a lakóház alatt lévő parkolóba. Mégis mi történhetett? A rendőrség pár percen belül a helyszínre ér, ám Logannek hűlt helye. A mobilja pedig az autója mellett hever a földön. 

Aznap délután, a város másik pontján, a gyalogutat felújító munkások egy emberi csontvázra bukkannak. Közel harminc éve temethették a föld alá. 
Első látásra a két eset között semmiféle összefüggés nincs, ám ahogy Roy Grace főfelügyelő és csapata mind jobban felderíti a két ügyet, kiderül, hogy a föld mélye megannyi titkot és borzalmat rejt.Talán már említettem, hogy mennyire oda vagyok a General Press kiadó Világsikerek sorozatáért. Ezek a könyvek olyan bárhol-bármikor olvasósak számomra, vagyis mindig hozzájuk fordulok, ha nem tudom, mit olvassak, ha egy izgalmas krimire vagy garantált élményre vágyom.

Peter Jamestől korábban már olvastam a Tökéletes embereket, és a tavalyi év egyik kedvence lett. Már ekkor felismertem, hogy milyen egyedi szemléletmódot és milyen izgalmas történetvezetést mutat be, ezért megfogadtam, hogy olvasni fogok még tőle. Itt jött a képbe a Szólít a halál.

Nagyon tetszett az egész rejtély már az elejétől kezdve, nem volt egy unalmas pillanat sem. A gyanusítottak köre is elég tág és egy ideig meghatározhatatlan volt, egyáltalán nem tudtam volna kitalálni, hogy ki lehet a gyilkos, és mikor kiderült, az nagyot ütött.

Tetszett, hogy egy kis bepillantást nyerhettünk a főnyomozó, Roy Grace életébe is, és hogy a cselekmény nagyon sok szálból tevődött össze, apró részletek, mellékszereplők, egy-egy fejezetek bukkantak fel, amiket nem tudtam az elején hová tenni, de aztán kiderült, mekkora kulcsszerepük volt ezeknek a történetben. Még több Peter James krimit ide! :)

Szereplők

Roy Grace

Cleo

Edward Crisp

Logan Sommerwille, Freya Northrop, Ashleigh Stanford, Emma Johnson

Kedvenc idézetek

"Sok mindent meg lehet tudni egy emberről a könyvespolca – vagy éppen annak hiánya – alapján."

"– Nem vagyok beteg vagy ilyesmi. 
– Hát persze hogy nem. Miért is akarna orvoshoz jönni betegen, nem igaz? – vigyorodott el. A nő visszamosolygott rá, és kicsit már kevésbé érezte feszélyezve magát. 
– Ugye – válaszolta. – Miért is jönne bárki? 
– Pontosan. Csak azokat a betegeket szeretem, akik egészségesek. Kinek kellenek beteg páciensek? Túl sok időt kell rájuk pazarolni, ráadásul a hírnevemnek sem tesznek jót. – Megütögette a mellkasát. – Nyugodtan ugorjon be bármikor, ha jól érzi magát, rendben?"

"Azt mondják, hogy egy igaz barát mindent tud rólad, és mégis kedvel, de én kétségbe vonnám a barátságnak ezt a feltétel nélküli részét. Szükségünk van arra, hogy a barátaink a körmünkre nézzenek, és visszafogjanak minket, hogy ne veszítsük el teljesen a rálátásunkat az eseményekre, és az erkölcsi iránytűnk szerint cselekedjünk."

http://mostjo.blogspot.hu/2016/04/peter-james-szolit-halal-roy-grace-11.html

2016-05-09 13:55:43
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ