Clifton-krónika 2 - Gabo olvas

Apám bűne
Clifton-krónika 2.
                                                           


Harry és Emma boldogsága éppen Jack Tar váratlan bejelentése miatt várat magára...  Elképesztően feszült, sötét titok lappanganak a mélyben. Ennyire izgalmas és váratlan befejezést ritkán olvasni. Jeffrey Archer mesterien fűzi a történet izgalmait.A két fiatalnak még sok akadályt kell leküzdeni, mire egymásra találnak. A második kötet az Apám bűne végig erről az egymás és a  boldogságkeresésről szól. A kalandok továbbra is elképesztően sodróak. A szereplők életét 1939 - 1945 közötti időben követhetjük nyomon.


Harry kihasználva a háború adta lehetőséget, bánata és szomorúsága elől egy hajóra szegődik. Hugo eltűnik szégyenében, de aljassága itt ebben a történetben is hangsúlyos. Az ő bűneitől szenvednek a gyerekei, felesége, sőt maga Harry életére is nagy hatással van Hugo sorozatos gonoszsága. Nem is értem, mitől ennyire aljas figura Hugo, mikor apja is kiváló jellem, fia szintén. Mikor segít, akkor is önös érdekek vezérlik, kihasznál és megaláz mindenkit. A családi vagyon öröklődése és a rang kérdése nagyon fontos szerepet játszik az eseményekben.

A véletlen adta új személyazonosság azonban további nem várt fordulatot ad Harry sorsának, hiszen börtönbe kerül. Ezek a részek kiemelkedően színesek, izgalmasak voltak. Emma szerelme, lenyűgöző odaadással a felkutatására indul. Persze nem csak úgy jegyet vált a következő járatra, ennél kalandosabb módon jut el Amerikába. Okos és erős nő, megsejti mi is lehet a történet mögött, nem hiszi el a nyilvánvalót sem. Jól teszi.

Nem spoilerezem a történetet, érdemes elolvasni ezt a részt is. Itt már a második világháború kitörése is megjelenik, kap fontos hátteret. Ez jó alakalom volt a történelmi háttér bemutatására, valós elemek épülnek be az események sorába. A regény egészen magával ragadott, mondhatom függővé tett.
Az események éppen olyan érdekfeszítőek, mint az első részben is. Tényleg nem tudtam letenni: délután elkezdtem és éjjel 2-re végig olvastam.

Az események most főleg Amerikában játszódnak. Itt ugyan kissé meseszerű lesz a történet, felbukkan egy távoli nagynéni, akinek fia ügyvéd. Erre nagy szüksége is lesz Emmának, de ez sem baj, kifejezetten hihető. Az olvasó együtt éli meg a történéseket, drukkol a szereplőknek.Továbbra is szövevényes és titkokat rejtő a Barrington-Clifton család élete. Lesznek olyan szereplők, akiktől elköszönünk, jönnek azonban újabbak. Ahogy az életben is. Kerekedik, formálódik a családi-saga.
Aki szerette az első részt biztos vagyok benne, ezt is fogja. tetszett a műfaj olvasmányos, érdekes történetfelépítése.  Jeffrey Archer lenyűgözött, megvett kilóra. Nem véletlen, hogy könyvei világszerte 270 millió példányban találtak gazdára.

http://gaboolvas.blogspot.hu/search/label/General%20Press

2016-05-18 14:50:44
1972, Balatonakarattya. Egy nyári reggelen két kamasz egy fiatal nő holttestére bukkan a strand melletti nádasban. A rendőrség tanácstalan: a lánynál nincsenek iratok, és első ránézésre...
Tegnap reggel még azt hittem, a családom úgy tökéletes, ahogy van, és anya sosem hazudna nekem vagy apának. Tévedtem. Néha elég huszonnégy óra, hogy összeomoljon egy egész életnyi illúzió....
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ