Könyv vagy film? - Édes kis könyvkritikák
(kiadvány: Szerelmünk lapjai)

A könyv:

Nicholas Sparks – Szerelmünk lapjai

“Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezeteset, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…”
A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg
a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmesregény lapjairól. ”

 

A film:

Szerelmünk lapjai /The Notebook/

Leírás
Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

rendező: Nick Cassavetes
író: Nicholas Sparks
forgatókönyvíró: Jeremy Leven

szereplő(k):

Allie Hamilton- Rachel McAdams
Noah Calhoun- Ryan Gosling
Allie Calhoun- Gena Rowlands
Duke- James Garner


Könyv vagy film?

A kérdésre a válaszom: könyv!

Szóval valamiért nem rajongok annyira ezért a filmért. Tudom, hogy sokan szeretitek, és még a férfiak is talán hajlandóak megnézni, de nekem mégsem tartozik kifejezetten a kedvenceim közé.

Ennek ellenére elismerem, hogy tényleg nagyon jó, de nem kedvenc. Talán azért van ez így, mert Allie karakterétől kivagyok, nem tudom hogy lehetne számomra ennél unszimpatikusabb.   (A regényben nem volt vele problémám)

Mint szerintem sokan, én is először a filmet láttam. A könyvvel most végeztem. Elég nehéz volt olvasni, a rövid terjedelme ellenére, mert folyamatosan a filmhez hasonlítgattam a történetet, a szereplőket, kerestem az eltéréseket.

Nem voltak hatalmas különbségek, úgy gondolom, hogy nagyon jól megírták a forgatókönyvet. Nyilván “hollywoodiasabbá” kellett tenni a sztorit és természetesen nem fért minden információ a filmbe.

Többek között a moziból hiányzó információk miatt tettem le a voksom a könyv mellett. A regény egy teljes képet adott a történetről, és ami teljesen letaglózott: Nicholas Sparks. Hihetetlenül jól ír, a fogalmazásmódja, a stílusa, a történetvezetése tökéletes.

Eddigi könyvélményeim közül ez a mű volt “A romantikus regény”. Olyan volt, amilyennek elképzelek ebben a műfajban egy könyvet, és most sajnálom igazán, hogy előbb néztem meg a filmet, mert biztos vagyok benne, hogy imádnám a történetet.

A teljes recenzió itt olvasható

2016-06-09 09:55:22
Fordította: Frei-Kovács Judit
Egy alattomos kényszerházasság... Az ambiciózus és ravasz Gideon Hawthorne az egész életét annak szentelte, hogy felküzdje magát a legnagyobb nyomorból. Az elmúlt tíz évben Windemere herceg...
Fordította: Szabó István
Azt mondta, hazaért. Miért hazudott? A fontos évzáró vizsga terhe alól felszabaduló kamaszok végre lazíthatnak, és megünnepelhetik az iskola végét. Andy és Laura is elengedi a fiát, Connort...
Borneó mindenkinek azt adja meg, amire szüksége van. De ez nem mindig az, amit keres. Veronikát néhány nap választja el attól, hogy beteljesüljön az álma, és egyetemi tanár legyen. A fekete...
Fordította: Szigeti Judit
Nyolc hétköznapi ember. Egy lehetetlen választás. Egy reggel a világ összes lakója ugyanazt a sorsfordító meglepetést találja a lakóhelye előtt: egy kis fadobozt, benne egy fonállal, amely...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ