Könyértékelés - Olvasóleányka
(kiadvány: Nyári emlékek)
A Nyári emlékek az a könyv, amiben nincs semmi különleges történet, esemény, "lény", vagy extrém élethelyzet. Semmi extra. És ennek ellenére mégis beszippant, mint egy örvény. Magával ragad, és egyszerűen nem tudsz megfelejtkezni róla, hanem folyton folyvást olvasni akarod.

A történet 3 féltestvérről szól, Carson, Dora és Harper. A közös apjuk és nagymamájuk az egyetlen, ami összeköti őket. Mindhárman más élethelyzetben vannak, Amerika más pontján élnek, és mindegyikük más problémákkal küzd.

A trilógia első kötetét Carson szemszögéből ismerhetjük meg.
Alkohol és pénzügyi problémákkal küzd. Nehezen tart ki az elhatározásai mellett, nem szeret hosszabb távra tervezni, inkább az "éljünk a mának" felfogást követi. 34 éves létére még nem volt komoly kapcsolata, és abban sem biztos, hogy szeretne e gyereket.
Az egyetlen biztos pont az életében a nagyi, Marietta és az ő háza, Sea Breeze a Sullivan's Island-en, ahol gyerekkori nyarait töltötte féltestvéreivel.

Nagyi célja, hogy egy utolsó nyarat a 3 unokájával együtt tölthessen. Erre már évek óta nem volt alkalom, így igencsak elhidegültek egymástól. Valamint, szeretne pár régi családi titkot is elmondani a lányoknak, amiket eddig rejtegetett előlük.

A történetben az extra, hogy egy delfin is helyet kap a történetben. Így, aki rajong értük, még inkább imádni fogja ezt a történetet. Hisz nemcsak még szerethetőbbé válik, de még egy kis izgalommal is megkavarja a cselekményt.

A történetből az olvasó afelől bizonyosodhat meg még jobban, hogy az életünkben a legfontosabb a család. Mindenhol vannak problémák, titkok, veszekedések, emlékek, amiket olykor igyekszünk elfelejteni. De, ha egy család összetart és törődnek egymással, olyan szeretetben, támogatásban és gondoskodásban részesülhetnek, amit sehol máshol nem kaphatnak meg.

Nagyon tetszett a helyszín leírása: a tengerpart mellett álló gyönyörű ház, Carson kora reggeli szörfözése napfelkeltekor, a napsütés és a tenger illatának keveredése. Főleg így az ősz kezdetekor, amikor mi is nehezen szokunk hozzá a hideghez, a kevesebb napsütéshez, igazán jó érzés olvasni a nyárról.
A delfinek megismerése, egy új kapcsolat kezdete és a testvérek összemelegedése pedig csak fokozza a könyv nagyszerűségét.
Aki kicsit még a nyárban szeretne élni, és könnyebb olvasmányra vágyik, annak biztos, hogy sikeres választás lesz ez a könyv.

A könyv második része a Nyári fuvallat. Ennek is gyönyörű borítója van és Dora szemszögéből látjuk a történéseket. Az értékelés után kezdem is az olvasását :)
A trilógia harmadik részét Nyárutó címmel találjátok meg, ami pedig tényleg meseszép. Ebben Harper vezet végig minket az útjukon.

A könyv kiadását General Press Könyvkiadónak köszönhetjük!

Értékelés: 10/9

A teljes recenzió itt olvasható

2016-09-28 13:54:37
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ