Rejtélyes gyilkosságok
(kiadvány: Csontfa)
Greg Iles Penn Cage című trilógiájának a második kötetete a Csontfa címet viseli. A tehetséges író a New York Times bestseller-listáin előkelő helyen áll; számos regénye aratott sikert különböző országokban, így nem csoda, hogy Iles óriási olvasótáborral rendelkezik.

Iles regénye rendkívül aktuális, hiszen olyan társadalmi problémákkal foglalkozik, mint a fajgyűlölet, megcsalás, bosszú és korrupció. A sorozat előző kötetének, a Lángoló keresztnek főhőseinek kalandjait követhetjük nyomon a folytatásban. A regényben a családregény és krimi műfajok keverednek, melynek egy rendkívül ötvözet lesz az ereménye, tele politikai tényekkel

Penn Cage, egykori államügyész helyettes eltűnt apját keresi, miközben háborút indít a Ku-Klux-Klanhoz tartozó Dupla Sasok ellen, akik sokkal többet tudnak Cage apjáról, mint ő korábban hitte. A jelek a Csontfához vezetnek, mely számos gyilkosság tanúja volt, és létezését sokan kétségbe vonják. Kiderül, hogy számos rejtély között kapcsolat van, így John F. Kennedy, Robert F. Kennedy és Martin Luther King meggyilkosának is köze van az ügyhöz.

A regény több idősíkon játszódik, így a huszonegyedik század mellett, számos hatvanas évekbeli flashbackkel találkozhatunk. Egyrészt a 60-as évek Amerikájába kalauzol el minket a szerző, másrészt a regény jó része 2005-ben játszódik. A narrátor személye is változik, így a regény felépítése már önmagában rendkívül érdekesnek bizonyul; Penn Cage és egy E/3-as elbeszélés váltakozik.

A Csontfa cselekménye meglehetősen lassan indul, és a regényt később sem jellemzi dinamizmus, ám ez nem jelenti azt, hogy nincs miért izgulni az olvasóknak. A regény jelentős része fókuszál a Kennedy-merénylethez kötődő elméletre, így kifejezetten érdekesnek találhatják azt a téma iránt érdeklődők. Iles regényének egyik erőssége a negatív szereplők ábrázolása, amely elképesztően hitelesre és deskriptívre sikeredett. A szerző déli irodalomról szerzett tudása is vitathatatlan, így a Csontfa egy igazán igényes és sokoldalú regény.

A trilógia középső kötete előtt ajánlott a sorozat első részének olvasása, hiszen egymásra épülnek a kötetek. Iles regénye meglehetősen hosszú, így az olvasók egy vaskos, tartalmas kötetre készüljenek, mely garantált kikapcsolódást nyújt a történelem és krimi műfajok kedvelőinek. A Csontfa egy váratlan fordulattal végződik, így biztos, hogy az olvasók nem csupán jól szórakoznak majd olvasás során, hanem feszülten várják majd a végkifejletetet. A regény folytatása külföldön várhatóan jövőre jelenik meg.

http://royalmagazin.hu/kultura-miskolc/konyv-ajanlo-zene-ajanlo-film-ajanlo/39897-rejtelyes-gyilkossagok

2016-12-07 15:09:13
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ