A tanár - Könyvutca blog
(kiadvány: A tanár)
A történetünk egy kegyetlen gyilkossággal kezdődik, vagyis igazából egy öngyilkosságnak látszó gyilkossággal, az írónő úgy alakította a dolgokat, hogy míg mi tudjuk, hogy a devoni iskola igazgatója nem önszántából akasztotta fel magát, és itt valami sötét és titokztatos dolog veszi kezdetét, a könyvbeli rendőreink még mit sem sem sejtenek erről.

A könyv cselekménye és történése két, kezdetben egymástól teljesen különálló szálon indul el.
Először megismerhetjük a zsaru Adrian Milest, aki éppen egy nehéz éjszakán van túl, hisz a reggel mellette fekvő nő neve sem jut eszébe. Amellett, hogy megtudjuk róla, hogy egy éjszakai ragadozó, tinédzser fiát és a volt feleségét is megismerhetjük. A válása óta, még nem igazán sikerült közel kerülnie a fiához, s a munkahelyén sincs minden rendben. 
És mindezekhez még az is hozzájön, hogy a nyakába varrtak egy új társat, a felvágott nyelvű és titokzatos Imogen Grey szeméjében.
Ők ketten kezdetben egy különös kegyetlenséggel meggyilkolt férfi ügyében kezdenek nyomozni, de nem éppen hivatalos módon, és nem igazán hivatalos eszközökkel. S időközben rájönnek arra is, hogy nem is olyan rossz páros ők, s szépen lassan megnyílnak egymás előtt is.

Adrienen és Grey-en kívül megismerhetjük még Abbey-t is, aki preparátorként dolgozik egy múzeumban. Egy visszahúzódó fiatal lánynak tűnik, aki a munkáján kívül nem törődik a körülötte lévő világgal, s az emberek társaságát sem igényli különösebben, remekül elvan a preparálásra váró kis állatokkal. 

Abbey magányos kis világába érkezik meg Parker, és ő is bekapcsolódik Abbey múzeumi munkájába, a lány kezdetben nem örül a férfinek, de aztán ahogy jobban megismerik egymást rájönnek, hogy több közös van bennük, mint azt hitték.

Közben Abbey visszaemlékezéseiből megismerhetünk egy fiatal, nyitott lányt, aki még nem kerülte az embereket, és nem menekült a magányba, a fiatal egyetemista Abbey-t is, és megtudhatjuk, hogy lett ebből az életvidám lányból magányos, megkeseredett felnőtt nő.
Abbey története, múltja, manapság sajnos nagyon aktuális témákat feszeget, jól bemutatva a meghurcolt áldozatok érzéseit, fájdalmait.

Mindeközben a történetben egymást követik a kegyetlenebbnél kegyetlenebb gyilkosságok, de a gyilkos személyének kilétéről vannak már sejtéseink, ám minél jobban megismerjük a meggyilkolt áldozatokat, annál jobban szimpatizálunk vele. A jó és rossz kifejezések teljesen összekavarodnak bennünk és a titokzatos, kegyetlen módszerekkel dolgozó gyilkosnak szurkolunk.


Adrien és Imogen nyomozása is egyre mozgalmasabbá válik, mígnem a könyv külön-külön futó szálai szépen össze nem érnek egy izgalmas végkifejletben. 

Elgondolkodtató, kemény, drámai történet, erős karakterekkel, és érdekfeszítő módon adagolt eseményekkel.
 
2016-12-13 12:54:15
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ