Túl azálmokon ajánlója Holdpont oldalán
(kiadvány: Túl az álmokon)

Titkok és szerelem a 19. század végi Amerikában, történelmi eseményekbe ágyazott szerelmi történet, tele izgalommal és érzelemmel.

Az 1800-as évek végén járunk Amerikában, a Capitoliumban és az ahhoz tartozó könyvtárban. A regénynek történelmi alapja van, az ebben az időben zajló pár hónapos spanyol-amerikai háború körüli időszak jelenti a hátteret a főhősök közti szerelmi történetnek.

A főhős Anna O’Brien, aki nőként is megállja a helyét, a férfiak világában, azon kevés nő közé tartozik, aki intelligenciájával, hozzáértésével elnyeri a lehetőséget, hogy a kongresszusi könyvtárban dolgozzon. Sőt közülük is kitűnik elhivatottságával, alaposságával.

Luke Callahan képviselő is felfigyel rá, aki magabiztossága és fölényessége mögött harcol saját démonaival, összetartja és irányítja testvéreit, akikkel együtt megtapasztalta a gyermekkort egy alkoholista, bántalmazó apa mellett. Miközben unokaöccsére is gondot visel, kitartóan igyekszik elérni nemes céljait képviselőként.

Nem egy szokványos romantikus regényről van szó, a főszereplők teljes karakterek, a szerelmen kívül is fontos dolgok történnek velük, és az érzelmeik sem csak arra korlátozódnak. Önálló vágyaik és törekvéseik vannak, küzdenek az indulataikkal és berögződéseikkel, családjukkal és múltukkal. Így két egész ember kapcsolatáról van szó, akik egymással sem sima úton haladnak az oltárig, hanem fejlődniük kell megértésben, elfogadásban, le kell küzdeniük csalódásaikat és elvárásaikat, míg végül egy pár lehetnek.

Emellett hiteles betekintést kapunk a korszak Amerikájába, ahol a társadalmi szabályok korlátok közé szorították a nőket, a férfiak pedig hősies elszántsággal küzdöttek a politikában.

Az írónő érzékletesen írja le a kort és a történelmi eseményeket, elragad minket a történet sodra, miközben izgalmas rejtélyeket is tartogat számunkra.

http://holdpont.hu/2016/12/kedd/content/elizabeth-camden-t%C3%BAl-az-%C3%A1lmokon

2016-12-13 17:21:40
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Kajsza Krisztina
Öt évvel azután, hogy Meg Magellan elvesztette a férjét és a fiát egy közúti balesetben, a nő végre a kezébe veszi az élete irányítását. Akkor sem esik kétségbe, amikor új állást...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ