Túl azálmokon ajánlója Holdpont oldalán
(kiadvány: Túl az álmokon)

Titkok és szerelem a 19. század végi Amerikában, történelmi eseményekbe ágyazott szerelmi történet, tele izgalommal és érzelemmel.

Az 1800-as évek végén járunk Amerikában, a Capitoliumban és az ahhoz tartozó könyvtárban. A regénynek történelmi alapja van, az ebben az időben zajló pár hónapos spanyol-amerikai háború körüli időszak jelenti a hátteret a főhősök közti szerelmi történetnek.

A főhős Anna O’Brien, aki nőként is megállja a helyét, a férfiak világában, azon kevés nő közé tartozik, aki intelligenciájával, hozzáértésével elnyeri a lehetőséget, hogy a kongresszusi könyvtárban dolgozzon. Sőt közülük is kitűnik elhivatottságával, alaposságával.

Luke Callahan képviselő is felfigyel rá, aki magabiztossága és fölényessége mögött harcol saját démonaival, összetartja és irányítja testvéreit, akikkel együtt megtapasztalta a gyermekkort egy alkoholista, bántalmazó apa mellett. Miközben unokaöccsére is gondot visel, kitartóan igyekszik elérni nemes céljait képviselőként.

Nem egy szokványos romantikus regényről van szó, a főszereplők teljes karakterek, a szerelmen kívül is fontos dolgok történnek velük, és az érzelmeik sem csak arra korlátozódnak. Önálló vágyaik és törekvéseik vannak, küzdenek az indulataikkal és berögződéseikkel, családjukkal és múltukkal. Így két egész ember kapcsolatáról van szó, akik egymással sem sima úton haladnak az oltárig, hanem fejlődniük kell megértésben, elfogadásban, le kell küzdeniük csalódásaikat és elvárásaikat, míg végül egy pár lehetnek.

Emellett hiteles betekintést kapunk a korszak Amerikájába, ahol a társadalmi szabályok korlátok közé szorították a nőket, a férfiak pedig hősies elszántsággal küzdöttek a politikában.

Az írónő érzékletesen írja le a kort és a történelmi eseményeket, elragad minket a történet sodra, miközben izgalmas rejtélyeket is tartogat számunkra.

http://holdpont.hu/2016/12/kedd/content/elizabeth-camden-t%C3%BAl-az-%C3%A1lmokon

2016-12-13 17:21:40
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ