A múlt nyomában
(kiadvány: A hét nővér)
Lucinda Riley neve bizonyára már jó néhány hazai olvasó számára ismerősen cseng a Éjféli rózsa című regényének köszönhetően. Riley legújabb könyvsorozatának A hét nővérnek az azonos című tavaly megjelent első kötete hét lánytestvér közül a legidősebb történetét meséli el.

Riley bámulatos tájakra kalauzolja el olvasóit, akik nem csupán térben, hanem időben is utaznak, és meg sem állnak egészen a 20-as évek Párizsáig. A hét nővér egy romantikus, kalandokkal és rejtélyekkel gazdagított regény, mely nem csupán kiválóan szórakoztat, hanem számos történelmi érdekességet mesél olvasóinak.

2007-et írunk: Maia és lánytestvérei nevelőapjuk halála után az apa végrendeletének hatására elhatározzák, hogy felderítik a gyökereiket. Mindegyikük egy-egy rejtélyes tárgyat kap, valamint egy földgömböt, ahonnan leolvashatják a születési koordinátáikat. Maia Brazíliába megy, ahol a múlt néhány érdekes titkáról rántja le a leplet. Az ott talált nyomok egészen Párizsig vezetnek vissza, 1927-be: a lány dédnagyanyja, az akkor már jegyben járó Izabela, házassága előtt mindenképp el akart utazni Párizsba. Utazása után azonban váratlan fordulatok vették kezdetüket, és fenekestül felfordult az akkor még fiatal lány élete...

Fokozatosan ismerhetjük meg egyre nagyobb mélységben Maia és Izabela történetét. A jelenben játszódó részek során bejárhatjuk Brazíliát, megismerve a legfőbb a legfőbb nevezetességeket. Míg eleinte talán furcsán hat, hogy nyolcvan évet ugrálunk az időben, ahogy előre halad a cselekmény, egyre jobban összeállnak a történet darabkái, és egyre alaposabban megismerhetjük a szereplőket. Maiát egy omladozó brazil villába vezetik a szálak, ahol nyolcvan évvel korábban írt szerelmeslevelekre bukkan, melyek egy tragikus szerelemet mesélnek el.

Egyre többet megtudhatunk Maia dédnagyanyjáról, a Rióból Párizsba utazó Izabeláról, akit hamar beszippant az európai nagyváros Montparnasse művésznegyedének légköre; a lány sok érdekes emberrel köt ismertséget, köztük egy neves szobrásszal is; ha mindez nem lenne elég, a már jegyben járó lány még szerelembe is esik. Izabela két egymástól teljesen különböző világot ismer meg: a fejlődő, pezsgő Párizst, és az elszegényedő emberek lakta elmaradott Riót.

A regénysorozat folytatásában megismerhetjük, hogy a többi lánytestvérnek hogyan alakul a sorsa, valamint, hogy milyen titkokat rejt az ő múltjuk, így azokban is A hét nővérhez hasonló szép és megható történetekre számíthatunk. Riley rendkívül ügyesen gyúrja össze a fikciót a történelemmel, így regénysorozatát bizonyára mindazok élvezni fogják, akik szeretik a romantikus, kalandokkal és rejtélyekkel teli.

http://royalmagazin.hu/kultura-miskolc/konyv-ajanlo-zene-ajanlo-film-ajanlo/40796-a-mult-nyomaban

2017-03-01 13:25:55
1972, Balatonakarattya. Egy nyári reggelen két kamasz egy fiatal nő holttestére bukkan a strand melletti nádasban. A rendőrség tanácstalan: a lánynál nincsenek iratok, és első ránézésre...
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ