Hol volt, hol nem volt... - Holdpont ajánlója

John és volt felesége Irene, már régóta különváltak. Irene hiába keresi a szerelmet, nem talál párra, teljesen a lányának szenteli magát, aki már szeretne függetlenedni. John új kapcsolatban van, amely törékeny, mivel Amy nem biztos abban, hogy a férfi nem tér vissza a volt feleségéhez, még akkor is, ha Amerika egymástól két messzi pontjában laknak. Mert összeköti őket egy dolog, a 18 éves lányuk.

Sadie-t, mind a ketten szeretik, bár mind a ketten a maguk saját módján. A lányt az édesanyja nevelte 8 éves korától, de az apjával is tartotta a kapcsolatot. Egy családi dráma hozza közelebb újra a szülőket: a túrázni induló lányukat elrabolják. Az együtt töltött idő megváltoztathat bármit is az elmúlt, a váláshoz vezető időszakon? Érettebben képesek lehetnek szembenézni a saját érzelmeikkel?

Sadie szerencsére megmenekül, de váratlan lépésre szánja el magát a szabadulás után, titokban összeházasodik az addig is titkolt szerelmével. Az anyuka nehezen szembesül a lánya döntésével. Saját tapasztalatai alapján nem tudja elfogadni, hogy a 18 éves fejjel kötött házasság lehet jó.

A könyv olvasása közben elgondolkozhatunk a családon belüli különböző nézőpontokon, átgondolhatjuk, mi mit csinálnánk hasonlóan, vagy éppen mit csinálnánk másképpen egy kapcsolat közben. Most hogyan élünk párkapcsolatban, vagy milyen a házasság után, milyen egyedül, miért akarunk görcsösen újra párt találni magunknak.

Lehet-e ilyen fiatalon jól párt választani? Nem csak az átélt trauma miatt döntött-e így a lány? Hogyan fogadja el ezt egy anya? És az apa visszatér-e eddigi életéhez? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ a könyv elolvasásával.

http://holdpont.hu/2017/03/kedd/content/elizabeth-berg-hol-volt-hol-nem-volt%E2%80%A6

2017-03-07 13:34:43
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ