Hol volt, hol nem volt... - Holdpont ajánlója

John és volt felesége Irene, már régóta különváltak. Irene hiába keresi a szerelmet, nem talál párra, teljesen a lányának szenteli magát, aki már szeretne függetlenedni. John új kapcsolatban van, amely törékeny, mivel Amy nem biztos abban, hogy a férfi nem tér vissza a volt feleségéhez, még akkor is, ha Amerika egymástól két messzi pontjában laknak. Mert összeköti őket egy dolog, a 18 éves lányuk.

Sadie-t, mind a ketten szeretik, bár mind a ketten a maguk saját módján. A lányt az édesanyja nevelte 8 éves korától, de az apjával is tartotta a kapcsolatot. Egy családi dráma hozza közelebb újra a szülőket: a túrázni induló lányukat elrabolják. Az együtt töltött idő megváltoztathat bármit is az elmúlt, a váláshoz vezető időszakon? Érettebben képesek lehetnek szembenézni a saját érzelmeikkel?

Sadie szerencsére megmenekül, de váratlan lépésre szánja el magát a szabadulás után, titokban összeházasodik az addig is titkolt szerelmével. Az anyuka nehezen szembesül a lánya döntésével. Saját tapasztalatai alapján nem tudja elfogadni, hogy a 18 éves fejjel kötött házasság lehet jó.

A könyv olvasása közben elgondolkozhatunk a családon belüli különböző nézőpontokon, átgondolhatjuk, mi mit csinálnánk hasonlóan, vagy éppen mit csinálnánk másképpen egy kapcsolat közben. Most hogyan élünk párkapcsolatban, vagy milyen a házasság után, milyen egyedül, miért akarunk görcsösen újra párt találni magunknak.

Lehet-e ilyen fiatalon jól párt választani? Nem csak az átélt trauma miatt döntött-e így a lány? Hogyan fogadja el ezt egy anya? És az apa visszatér-e eddigi életéhez? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ a könyv elolvasásával.

http://holdpont.hu/2017/03/kedd/content/elizabeth-berg-hol-volt-hol-nem-volt%E2%80%A6

2017-03-07 13:34:43
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Kajsza Krisztina
Öt évvel azután, hogy Meg Magellan elvesztette a férjét és a fiát egy közúti balesetben, a nő végre a kezébe veszi az élete irányítását. Akkor sem esik kétségbe, amikor új állást...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ