A tökéletes fiú- Holdpont ajánlója
(kiadvány: A tökéletes fiú)

Egy nem szokványos család története, melyben egy tragédia hatására kénytelen mindenki megváltozni. A tökéletes fiú című könyv ajánlója.

Ella egy repülőúton hazafelé lesz hirtelen rosszul: szívrohama van, kórházba kerül, ahol súlyos műtétekkel sikerül csak stabilizálni az állapotát. 47 éves, édesanyja ennyi idősen halt meg szívrohamban. Ő mégsem magáért aggódik igazán, hanem tizenhét éves fiáért, aki Tourette-szindrómás, és egész eddigi életében az édesanyja gondoskodása vette körül, amire szüksége is van.

Az apa, Felix sem átlagos ember, nehezen mutatja ki érzelmeit, bántalmazó apja és elzárkózó anyja volt. Ellával leosztották a szerepeket: a nő gondoskodik a fiukról, Harryről, a férfi pedig dolgozik. Most viszont meg kell tanulnia az apának és a fiának Ella nélkül boldogulni egymással.

A történet során mindhármuk szempontjait, személyiségét, gondolatait nyomon követhetjük, párbeszédek során bontakozik ki az, hogy ki, milyen nehézségekkel küzd, és hogyan tud úrrá lenni rajtuk szeretettel, igyekezettel.

Az apa saját apjának emlékével küzd, próbál más lenni, mint ő, de a tökéletességre, rendre törekvése folyton megbukik Harry szétszórtságán, betegsége miatti feltűnő viselkedésén. Nehezen tudja elengedni a vágyott szándékot, hogy a fiának „normálisnak” kéne lennie. Nem tud mit kezdeni a fiú érzelemnyilvánításaival, miközben tudja, hogy mindenképpen pótolnia kell Ellát a fia mellett, hogy jobb apa legyen.

Harry elfogadta betegségét anyja nevelésének köszönhetően, de érzi, hogy nem tud megfelelni az apjának, pedig mindent elkövet ezért. Éli a kamaszok szokásos életét, még ha gátakat állít is elé a Tourette- szindróma.

Az anya kiesésével a családi rendszerből, kénytelen mindenki új viselkedést mutatni, megváltozni és így fejlődni is. A folyton óvó, mindenre odafigyelő anya hiánya önállóbbá teszi a fiúkat és közelebb is hozza őket egymáshoz.

Az írónő átélhetően, ítélkezés nélkül mutat be egy családi rendszert, amely felbolydul az anya betegségének hatására. A különböző személyiségeket és egymással való kapcsolatukat járhatjuk körül és érthetjük meg ebben az elgondolkodtató regényben.

http://holdpont.hu/2017/11/cs%C3%BCt%C3%B6rt%C3%B6k/content/barbara-claypole-white-t%C3%B6k%C3%A9letes-fi%C3%BA

2017-11-17 11:05:03
1972, Balatonakarattya. Egy nyári reggelen két kamasz egy fiatal nő holttestére bukkan a strand melletti nádasban. A rendőrség tanácstalan: a lánynál nincsenek iratok, és első ránézésre...
Tegnap reggel még azt hittem, a családom úgy tökéletes, ahogy van, és anya sosem hazudna nekem vagy apának. Tévedtem. Néha elég huszonnégy óra, hogy összeomoljon egy egész életnyi illúzió....
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ