Egy darab a szívemből - Anarchia könyvblog

Az írónőnek az előző könyvét is szerencsém volt olvasni, az a mű óriási hatással volt rám. Ez a történet annál sokkal mélyebb utazásra invitált magával és én örömmel igent mondtam. Csodálatos könyv, ami tele van érzelmekkel és fordulatokkal. Egyszerűen nem lehet letenni, rabul ejt és nem ereszt, amíg a végére nem érsz.

,, – Mi az?
– Csak… Ez a darabokban lévő szív dolog. Hogy azt írod, szeretnél valakit teljes szívedből szeretni.
– Igen?
– Tényleg azt hiszed, hogy képes leszel rá, pusztán attól, hogy találkozol az összes volt barátoddal, és visszaköveteled tőlük a szíved egy darabkáját?”

 

Történetünk főhőse Bridget, aki jelenleg is keresi a szerelmet. Utazási beszámolók írójaként dolgozik, ám most egy őrült terve akad, aminek az elhatározásában exe és egyben jelenlegi barátja, Elliot segít neki. Elhatározza a nő, hogy felkeresi mind a 12 volt szerelmét és visszakéri a szívének darabkáját, mert úgy érzi addig nem tud igazán szerelembe esni, amíg ez meg nem történik. Közben felkérik egy hirtelen elhunyt írónő, Nicole történetének a befejezésére. Emiatt Cornwallban kell töltenie több hónapot, de nem apró események történnek itt sem.

Bridget az özvegy férj lakásában dolgozik, olvasgatja a halott feleség naplóját, jegyzeteit, hogy megtudja milyen befejezést szánt a művének. Két férjjelölt van a történetében, de Bridgetnek fogalma nincs milyen úton haladjon. Anyagokat gyűjt, de közben egyre közelebb kerül az özvegyhez és kislányához is. Milyen utazást tartogat az élet Bridget számára?

,, Olyan csupaszív és szeretetteljes fiú volt! Csodáltam. Szerettem. És most elment.
Nem hiszem el, hogy elment.”

Romantikus mű, olvasás közben szinte a vonzalom lángjában éreztem magam. Ízléses tarkítások, szép megfogalmazás. A történet során fogalmunk nincs arról, hogy Bridget minek nyilvánítja az érzéseit és vajon Charlie milyen érzéseket táplál? Mennyi idő szükséges a férfinak, hogy elfogadja feleségének halálát és szerelembe essen ismét? Bridget képes elhagyni a biztosat egy bizonytalanért?

Gyönyörű mű a szerelem kialakulásáról, az igazi családról, még hozzá reális alapokon. Sírtam, nevettem, egyszerűen imádtam! Csalódás, gyász, fájdalom, barátság, szerelem és remény. Minden benne van, amire egy igazi letehetetlen történethez szükség van!

,, A markában tartja a szívemet, és egyre erősebben szorítja.”

Ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a zsánert és érdekli egy csodálatos szerelem kialakulásának története! Nincs tele klisékkel, nem álomvilágban játszódik, mégis magával ragadja az olvasót!

29746111_1740483062677297_562656516_n

Fülszöveg:

A munkájában sikeres Bridget igazán mozgalmas életet él: utazási beszámolók írójaként számtalan helyen megfordult, és bejárta a világot, azt a férfit azonban, akit teljes szívéből szerethetne, még nem találta meg. Úgy érzi, erre csak akkor van esélye, ha a szíve apró darabkáit, amelyeket élete során elosztogatott, vissza tudja szerezni egykori szerelmeitől. Kalandjait egy blogon dokumentálja, amelyből idővel könyvet szeretne írni, ám amikor szembesül a kiadók érdektelenségével, elvállal egy munkát, amely új útra tereli az egész vállalkozását.

Amikor Nicole Dupré váratlanul meghal, egy bestsellert és egy félkész folytatást hagy maga után – ennek a befejezésével bízzák meg Bridgetet. A lány hálás a lehetőségért, mert abban reménykedik, hogy így hasznos kapcsolatokra tehet szert a könyvkiadás világában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a nyarat Cornwallban kell töltenie, és Nicole gyászoló férjének, Charlie-nak az otthonában kell berendeznie az irodáját…

2018-04-03 14:22:31
Fordította: Dobosi Beáta
Végre itt a tavasz, a természet újraéled, és a teheneket is kiengedik legelészni a rétre. Mú mama a fűben különös kismadárra bukkan, magára Varjúra személyesen. Ráadásul itt van Varjú...
Fordította: Schmidt Jolán
Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja,...
Fordította: Fügedi Tímea
ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni... Cassie Andrews teljesen átlagos életet él. A napjait szeretett könyvei között tölti, egy New York-i könyvesboltban, ahol...
Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ