Egy darab a szívemből - Anarchia könyvblog

Az írónőnek az előző könyvét is szerencsém volt olvasni, az a mű óriási hatással volt rám. Ez a történet annál sokkal mélyebb utazásra invitált magával és én örömmel igent mondtam. Csodálatos könyv, ami tele van érzelmekkel és fordulatokkal. Egyszerűen nem lehet letenni, rabul ejt és nem ereszt, amíg a végére nem érsz.

,, – Mi az?
– Csak… Ez a darabokban lévő szív dolog. Hogy azt írod, szeretnél valakit teljes szívedből szeretni.
– Igen?
– Tényleg azt hiszed, hogy képes leszel rá, pusztán attól, hogy találkozol az összes volt barátoddal, és visszaköveteled tőlük a szíved egy darabkáját?”

 

Történetünk főhőse Bridget, aki jelenleg is keresi a szerelmet. Utazási beszámolók írójaként dolgozik, ám most egy őrült terve akad, aminek az elhatározásában exe és egyben jelenlegi barátja, Elliot segít neki. Elhatározza a nő, hogy felkeresi mind a 12 volt szerelmét és visszakéri a szívének darabkáját, mert úgy érzi addig nem tud igazán szerelembe esni, amíg ez meg nem történik. Közben felkérik egy hirtelen elhunyt írónő, Nicole történetének a befejezésére. Emiatt Cornwallban kell töltenie több hónapot, de nem apró események történnek itt sem.

Bridget az özvegy férj lakásában dolgozik, olvasgatja a halott feleség naplóját, jegyzeteit, hogy megtudja milyen befejezést szánt a művének. Két férjjelölt van a történetében, de Bridgetnek fogalma nincs milyen úton haladjon. Anyagokat gyűjt, de közben egyre közelebb kerül az özvegyhez és kislányához is. Milyen utazást tartogat az élet Bridget számára?

,, Olyan csupaszív és szeretetteljes fiú volt! Csodáltam. Szerettem. És most elment.
Nem hiszem el, hogy elment.”

Romantikus mű, olvasás közben szinte a vonzalom lángjában éreztem magam. Ízléses tarkítások, szép megfogalmazás. A történet során fogalmunk nincs arról, hogy Bridget minek nyilvánítja az érzéseit és vajon Charlie milyen érzéseket táplál? Mennyi idő szükséges a férfinak, hogy elfogadja feleségének halálát és szerelembe essen ismét? Bridget képes elhagyni a biztosat egy bizonytalanért?

Gyönyörű mű a szerelem kialakulásáról, az igazi családról, még hozzá reális alapokon. Sírtam, nevettem, egyszerűen imádtam! Csalódás, gyász, fájdalom, barátság, szerelem és remény. Minden benne van, amire egy igazi letehetetlen történethez szükség van!

,, A markában tartja a szívemet, és egyre erősebben szorítja.”

Ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a zsánert és érdekli egy csodálatos szerelem kialakulásának története! Nincs tele klisékkel, nem álomvilágban játszódik, mégis magával ragadja az olvasót!

29746111_1740483062677297_562656516_n

Fülszöveg:

A munkájában sikeres Bridget igazán mozgalmas életet él: utazási beszámolók írójaként számtalan helyen megfordult, és bejárta a világot, azt a férfit azonban, akit teljes szívéből szerethetne, még nem találta meg. Úgy érzi, erre csak akkor van esélye, ha a szíve apró darabkáit, amelyeket élete során elosztogatott, vissza tudja szerezni egykori szerelmeitől. Kalandjait egy blogon dokumentálja, amelyből idővel könyvet szeretne írni, ám amikor szembesül a kiadók érdektelenségével, elvállal egy munkát, amely új útra tereli az egész vállalkozását.

Amikor Nicole Dupré váratlanul meghal, egy bestsellert és egy félkész folytatást hagy maga után – ennek a befejezésével bízzák meg Bridgetet. A lány hálás a lehetőségért, mert abban reménykedik, hogy így hasznos kapcsolatokra tehet szert a könyvkiadás világában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a nyarat Cornwallban kell töltenie, és Nicole gyászoló férjének, Charlie-nak az otthonában kell berendeznie az irodáját…

2018-04-03 14:22:31
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ