A leghosszabb út - Anarchia könyvblog
(kiadvány: A leghosszabb út)

Személy szerint magamat nagy Sparks-rajongónak vallom, mert nem egy könyvet olvastam már tőle és nem egy filmadaptációt is láttam ezekből. Nagy kedvencem tőle a Vissza hozzád és Az utolsó dal. De akármelyik könyvet olvastam tőle mindig úgy éreztem, hogy gazdagabb lettem valamivel. Egy újabb és újabb szívszorító történettel, ez a könyv is ilyen volt.

,, Szerelem, bánat, remény és félelem kavargott bennem, érzékeimet kiélezte az idegesség, ami elfogott. Jamie kíváncsian nézett, nekem pedig elakadt a lélegzetem. Hirtelen világosan tudtam, hogy még nem éreztem így senki iránt, mint akkor Jamie iránt. (..) Ha megtehettem volna, saját életemet ajánlom cserébe az övéért.”

 

Főszereplőnk Landon, aki Beaufortban élt fiatalkorában a szüleivel. Most ötvenhét éves, amikor is elmeséli nekünk olvasóknak azt az évet, mikor 17 éves volt. Akkor megváltozott az élete, örökre. Hogy miért? Mert a sors úgy hozta, hogy megismerkedett egy lánnyal. Landon tipikus fiatalként viselkedett, kiszökött éjszakánként a temetőbe mogyorót rágcsálni a haverjaival vagy éppen gúnyolódott valakin, akin a barátai is.
Talán Isten rendelte úgy el, hogy segítséget kérjen a lelkész lányától. Azon az estén kezdődött minden, amikor Jamie és Landon közösen jelent meg egy iskolai programon. Onnantól kezdve láthatjuk apránként a kapcsolatuk kibontakozását.

Közösen készültek egy iskolai előadásra is, mely lelkileg mélyrehatóan kötődik magához a baptista lelkészhez és a lányához is. Vajon tudomásunk van arról milyen is az igazi szerelem?
Ez a történet két fiatal szerelmének kialakulásától vezet végig minket addig, amíg nem marad más hátra, mint a mindent elsöprő szerelem. De persze a történet nem lenne igazi érzelmi magasságok nélkül, melyeket az írótól már megszokhattunk.

,, Nem volt hosszú és olyanfajta csók, mint amilyeneket ma a filmeken látni, de a maga módján csodálatos volt. Arra emlékszem, hogy amikor találkozott az ajkunk tudtam, hogy ez az emlék egy életen át elkísér majd.”

Nem akarok hazudni, rég nem sírtam ennyit egy könyvön, mint ezen. Olyan lány vagyok, akit bizony könnyű érzelmes hangulatba vinni, de ez a mű annál sokkal több volt.
A két fiatal szerelme összetört, darabokra szedett. Úgy éreztem, hogy a szívem szakad meg értük. Ha kíváncsi vagy miért, semmiképp se hagyd ki a könyvet!

Sajnáltam mindkettőjüket azért. amin keresztül kellett menniük és azért is, amiért nem lehettek igazán boldogok. Könnyfakasztó történet a szerelemről, a megértésről és az igazi érzelmekről.
Nagy szerepet kap benne az önzetlenség, segíteni akarás és persze a hit is.
Ízlésesen megírt történet, emócióbombával töltve.

,, – Miért nem szóltál róla?
Az egyetlen kérdés, amit nem tettem fel neki, pedig folyton ez zakatolt a fejemben. Azon az éjszakán nem aludtam, a szemem dagadt volt a sírástól. Nem jött álom a szememre, és a döbbenet tagadásba fordult, majd haragba, aztán újra megdöbbenésbe: azt kívántam, bár máshogy lenne, és imádkoztam, hogy ne legyen több rossz álomnál.”

A karakterek szimpatikusak voltak. Talán néha Eric viselkedését tartottam túlzásnak. Ő Landon egyik barátja, vagy legalábbis annak mondta magát, de én nem feltétlen tartottam annak.
Landon egy igazi felnőtté váláson, fejlődéssorozaton megy végig az orrunk előtt. Egyszerűen fantasztikus volt az a változás, ami a történet folyamán történt vele.
Jamie valóban egy igazi angyal az egész mű során. Annyira szelíd és ártatlan teremtés, amilyet sosem hordott hátán a Föld.

,, Megrándult az arcom. Még amikor szemtől szemben aljasul viselkedtem vele, és igazán rosszindulatú dolgokat vágtam a fejéhez, akkor is talált okot arra, hogy köszönetet mondjon. Ilyen természet volt, és az a gyanúm, hogy abban a pillanatban gyűlöltem érte. Vagy inkább magamat gyűlöltem.”

Ajánlom mindenkinek, aki olvasott az írótól vagy tervezi! Ajánlom minden érzékeny léleknek, romantikus történetet kedvelőnek! Ez egy olyan mű, ami nem hiányozhat az ember polcáról.

A teljes recenzió itt olvasható


2018-05-03 13:25:54
A házasságon kívül született házvezetőnő, Bridget Crumb ravasz, okos és rendkívül hűséges. Amikor arisztokrata származású anyja zsarolás célpontjává válik, beáll Montgomery herceg...
Jack Reacher egy isten háta mögötti déli kisvárosban úszómedence-ásással tengeti az életét, amikor tudomására jut, hogy keresi egy New York-i magándetektív. Mielőtt ki tudná deríteni,...
Fordította: Stier Ágnes
Bocsáss meg, hogy újra elkezdhess élni!
Grania Ryan élete mélypontján szinte elmenekül a vőlegényétől New Yorkból, és Írországban, a szülei tengerparti házában keres menedéket. Azt reméli, hogy szívfájdalmára gyógyírt jelenthet,...
Fordította: Szigeti Judit
A külvilág számára úgy tűnhet, hogy Electra D\'Apliese-nek mindene megvan, amit csak kívánhat. A világhíres modell gyönyörű, gazdag és híres. A felszín alatt azonban Electra kezéből kezd...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ