Dédelgetett titkok - Anarchia könyvblog
(kiadvány: Dédelgetett titkok)

Két nő, akiknek az élete nem az, aminek látszik. Az egyik irigyli a másikat, mert azt gondolja, hogy náluk minden tökéletes. A másik próbálja helyrerakni a házasságát. Minden a külcsínről szól.

Rengeteg érzés váltakozott bennem olvasás alatt. Nem egyszerű történet és talán az volt a legnehezebb, hogy tisztában vagyok azzal, amit a könyvben Robotham leírt, az a valóságot adja vissza. Mélyen érintett Agatha sorsa, az élete, a tettei.

Amit mindenképpen kiemelnék, az író nem arra játszott, hogy gyűlölködjünk olvasás közben. Szánakozás, sajnálat, valamilyen szinten a megértés szikrája, de semmi esetre sem utálat. Nem egyszerű egy ilyen témában elérni ezt az olvasónál.

 

Történet:

Agatha, a terhessége utolsó hónapjaiban jár. Jelenleg egyedül van, párja tengerészgyalogos, akivel évente csak párszor találkozhat. Egy boltban dolgozik, ahol a főnöke egy perverz alak, de Aggy nem panaszkodik. Boldog. Egy új életet hordoz magában, amely mindent meg fog változtatni az életében. A múltjában történtek szomorú események, számára ez lehet az utolsó esély arra, hogy végre idilli életet éljen. Olyat, amilyet Meghan. A nő, akit csak ritkán lát, mégis irigyelte az életét. Két gyermek, tökéletes férj, csodálatos otthon. Agatha szeretné, ha barátnők lehetnének, de nem tudja, hogyan is kerülhetne vele közelebbi kapcsolatba. Néha betér a boltba, olyankor esélyt lát arra, hogy valamilyen formában beszédbe elegyedjen a nővel, ám az utolsó pillanatban mindig lefagy. Aztán egy nap végre megtörik a jég. Meghan szintén babát vár. Ennek ürügyén megkérdezi tőle mikorra várja, hol fog szülni, kisfiú vagy kislány lesz-e? Ezzel elindul egy barátság közöttük és Aggy most már igazán boldognak és teljesnek érzi az életét.

” A hazugság természetesen jön, az igazság azonban furcsa és kényelmetlen, mint egy cipő, amelyik nem illik a lábamra. “

Meghan a harmadik gyermekét várja. Nem tervezett terhesség volt ez. Jack, a férje eleinte nem igazán örül a helyzetnek, így a házasságuk egyre jobban kezd szétesni. Persze az sem segít, hogy a férfi sportszakértő a tv-ben, így szinte soha nincs otthon, de ha mégis akkor állandóan feszült, amit Meg-en tölt ki. A nő egyre nehezebben viseli a helyzetet. Érzi, hogy szorul a hurok a nyaka körül. Szembe kell néznie élete legnagyobb hibájával, amelyet a családjával szemben elkövetett. Egyedül érzi magát, nem tudja kihez fordulhatna segítségért és képtelen elfogadni az eshetőséget, hogy tönkretett mindent, amiért oly sok éven keresztül küzdött.

” Egyáltalán nem szándékosan füllentek vagy manipulálok, és amiket másoknak hazudok, meg sem közelítik azokat, amikkel magamat áltatom. “

Agatha félti Meghant. Rájön arra, hogy az ő életük sem tökéletes, látja, hogy kezd szétesni a feje felett minden. Tudja, nemsokára nagyon nagy szüksége lesz a családjára és úgy érzi, kénytelen közbeavatkozni, hogy mentse a menthetőt. Az ő terve készen áll. Már csak a megfelelő idő kell, hogy minden úgy alakuljon, ahogy elképzelte.

Összességében:

Nem sejtettem, hogy ennyire megvisel majd lelkileg. Nehéz volt elszakadni a két nő életétől. Mindkét esetben úgy éreztem: szeretnék segíteni nekik, rendbe hozni az életüket és boldognak látni őket.

Torokszorító történet, amely bemutatja, hogy az emberi ostobaság és gyarlóság mennyire tönkre tudja tenni egy gyermek életét.

Megbocsájthatatlan bűnök, amelyeket már nem lehet jóvá tenni.

Tettek, amelyek által egy szörny születik.

A teljes recenzió itt olvasható

2018-10-30 15:57:26
Fordította: Kaul Éva
,,Minden idők egyik legjobb krimije." NEW YORK TIMES A Scotland Yard felügyelője, Alan Grant éppen a kórházi ágyán lábadozik, és mérhetetlenül unatkozik. Azért, hogy valamivel elfoglalja...
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Tóth Bálint
Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott - az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ