T. M. Logan: 29 másodperc - Gabó olvas
(kiadvány: 29 másodperc)

29 másodperc

T. M. Logan: 29 másodperc                                                                        

T. M. Logan első könyve a Hazugságok, az egyik legmeghökkentőbb, legeredetibb csavarral zárult, ezért is maradt emlékezetes olvasmány. Szerettem, ezért kiemelt figyelemmel vártam második regényét.

Jó érzékkel ismét egy mai, életszerű-szagú cselekmény kerekedik ki. Friss és fontos jelenséget állít a középpontba. A 29 másodperc egy izgalmas thriller, amelynek a története a MeToo mozgalomra épül. Talán ez a legfőbb erénye. Ez olyan szexuális zaklatási eseteket tárt fel, amelyek közös jellemzője, hogy az elkövető és az áldozat alá-, fölérendeltségi viszonyban állnak. Már idehaza is akadt erre példa, volt néhány közismert ember, akiket szexuális zaklatással vádoltak meg. A legfrissebb éppen a napokban robbant ki.
Nos, pontosan ez történik a főhősnővel. Sarah élete olyan fordulatot vesz a munkahelyén, amit igen könnyen, sokan magukénak érezhetnek. A regény cselekménye több erkölcsi és etikai dilemmát vet fel. A feszültséget a kiszolgáltatottság és a tehetetlenség érzése adja. Ennek fokozatai jól nyomon követhetőek Sarah lelki hullámzásaiban.

A korábban újságíróként dolgozó T. M. Logan a lineáris narratívánál maradt most is, így könnyű követni a történet fonalát. Rövid, pergő fejezetek követik egymást, a dráma fokozatosan erősödik. Lépésről-lépésre ismerjük meg, ahogyan Sarah hárítani próbál, majd tesz egyre elkeseredettebb kísérleteket a főnök kiiktatására. Reménytelenül, hiszen Alan Lovelock professzor igazi szexuális ragadozó. Elismert, tekintélye van, amit ki is használ minden téren.

Sarah házassága éppen válságos szakaszában van, férje magára hagyta a két gyerekkel. Nincs lelkileg a legjobb állapotban, amit
a férfi kihasználna. Ám Sarah keményen küzd, nem adja magát. Ez a küzdelem és párharc fokozatai adják a történet elejét. A végsőkig kétségbeesett és kiszolgáltatott nőnek a véletlen az orosz maffia képébe siet a segítségére. Sarah 72 órát kap a döntésre, ami 29 másodpercnyi telefonálásba kerül.


Innen nincs visszaút, Sarah lelkében az ördöggel kötött üzletet. Ezzel a csavarral fordul a regény egy izgalmas üldözésbe. A macska-egér játék a végső oldalakra ér a tetőpontra. Kétségtelen, hogy a cselekmény komoly érzelmeket vált ki az olvasóban, hiszen az élet sötétebb oldalát mutatja be.
Nem ez lesz az egyetlen váratlan esemény, T. M. Logan meséje végig bírja, sőt, az utolsó ötven oldalra felfokozódnak, sűrűsödnek az események. A mellékszereplők közül az apa alakja és a barátnő emelkedik ki. Sarah rájuk számíthat a maffia mellett. Fordulat és izgalom talán kevesebb akad, mint a Hazugságokban, azonban végig van lendülete. Talán a befejezés sem annyira meglepő, de legalább erkölcsi igazságot szolgáltat a zaklató főnökkel szemben.
Ajánlom a 29 másodpercet mindenkinek, aki élvezi a sodró és gyors, lelki drámára épülő, elgondolkodtató,  csavaros thrillert.

IDE kattintva megrendelhető! 
Már e-könyvben is!


A könyv fülszövege.

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?
Mit tennél, ha valaki felajánlaná, hogy hívj fel egy számot, mondj egy nevet, és az az ember örökre eltűnik a föld színéről? Csak 29 másodpercbe telne. Megtennéd?

T. M. Logan:
Első kötete a hazugságok 2017-ben jelent meg, hatalmas sikert aratva. A Daily Mail tudományos riportere Nottinghamshire-ban él családjával.

 https://gaboolvas.blogspot.com/2019/12/29-masodperc.html

2019-12-02 12:13:35
Fordította: Kaló Krisztina
Egy történet szerelemről, reményről, rejtélyről és összetartozásról Esther, hogy megőrizze az édesapja emlékét, meglehetősen szokatlan vállalkozásba kezd: levélíró műhelyt indít...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetetlen, befejező kötete.
Fordította: Kajsza Krisztina
Öt évvel azután, hogy Meg Magellan elvesztette a férjét és a fiát egy közúti balesetben, a nő végre a kezébe veszi az élete irányítását. Akkor sem esik kétségbe, amikor új állást...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ