Vissza az időben. Öt lebilincselő történet a múltból.
(kiadvány: Vad vidék)

Öt különböző történet, öt lebilincselő olvasmány.

Lányi Zoltán: Szép Ilona – Szerelem a hatalom árnyékában

Könyv

Mátyás király legendás szerelmének történelmi regénye. Szép Ilona szívszorító története a magyar késő középkor legizgalmasabb időszakába kalauzol bennünket. Ez a kor a hatalmaskodó nagyurak, a huszita háborúk és a török fenyegetés kora. Magyarország történetének baljós érájában a Hunyadiak felemelkedése kínálhatja az egyetlen reményt. A regény nemcsak egy tragikus szerelem történetét követi végig, hanem Hunyadi Mátyás férfivá érésének és uralkodóvá válásának folyamatát is bemutatja, miközben a magyar történelem legendás alakjai elevenednek meg a szemünk előtt.

Szép Ilonka egy felső-magyarországi kisnemesi família sarja, gyámjával a világtól elvonultan él Zemplén hegyei között épült várában. Semmi sem zavarja idilli nyugalmát mindaddig, míg a magyarok nagy reménysége, az ifjú Hunyadi Mátyás nem téved vadászat közben a környékre. A két fiatal szinte azonnal egymásba szeret, ám az egyikük sem sejtheti, hogy szerelmük nem csupán kettejük sorsát, hanem egy egész ország boldogulását befolyásolja. Mi kell ahhoz, hogy a szerelem ereje és a boldogság iránti vágy megmentsen egy királyságot az önkény és az anarchia borzalmaitól?

A történet az emberi sorsfordulók örök kérdésére fókuszál. A szívünket kövessük, bármibe kerül, vagy az értelem útját járjuk? Ebben a Szép Ilonka réges-régi legendáját feldolgozó, kalandokkal teli regényben talán meg is kapjuk a kérdésre a választ.

A kötet az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg 2015-ben.

Jennifer McVeigh: Afrikai akác

A történet a 19. századi Dél-Afrikában játszódik. Az elsőkönyves McVeig történetéről sokan úgy tartják, hogy Margaret Mitchell legendás Elfújta a szél c. regényéhez hasonlóan lebilincselő olvasmány.

Könyv

Frances Irvine, a középosztálybeli angol úrilány egyetlen fillér nélkül marad apja hirtelen halála után, és kénytelen választani: vagy rosszindulatú nagynénje házába költözik dadának, vagy elfogadja az ellenszenves fiatal orvos, a Fokföldön dolgozó Edwin Matthews házassági ajánlatát. A kétségbeesett lány végül úgy dönt, férjhez megy, s követi a férfit Dél-Afrikába. A hajóúton azonban megismerkedik a rendkívül vonzó, ambiciózus William Westbrookkal, s szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele.

Frances a két egymástól nagyon különböző férfi közt őrlődik; míg Williamet a becsvágy és a pénz utáni vágy hajtja, addig Edwin az eszményeit akarja megvalósítani, s méltóbb körülményeket szeretne kiharcolni a dél-afrikai gyémántbányákban agyongyötört őslakosoknak. Francesnek döntenie kell…

A regény magyar kiadása az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg 2014-ben.

Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon

Megindító regény a reményről, a bátorságról és a szabadság kereséséről.

Könyv

Hetty rabszolga a kora 19. századi Charlestonban. A szenvedésen túli életről, szabadságról álmodik. Jómódú gazdáinak lánya, a csillapíthatatlan tudásszomj és lázadó eszmék által hajtott Sarah kislánykora óta keresi a hivatását a világban, de fogva tartják a nőkre kényszerített társadalmi kötelékek.

A tízéves Hetty szobalányként a mindössze egy évvel idősebb Sarah tulajdonába kerül. A Szárnyak nélkül szabadon c. regény kettejük életútját követi végig: azt, hogy miként alakítják drámai módon egymás sorsát, és hogyan alakul a bűn, a dac, az elidegenedés és az ambivalens szeretet által meghatározott, összetett viszonyuk. Hetty megismeri a bánat és a gyász értelmét, s egyre inkább ráeszmél, ki is ő valójában. Sarah útját összetört remények, árulás, viszonzatlan szerelem és száműzés szegélyezik. Vajon mit tartogat számukra a faj és társadalmi előítéletektől terhes 19. századi Délen az élet, vajon képesek lesznek-e szárnyak nélkül is szárnyalni?

A regény magyar kiadása az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg 2014-ben.

Iny Lorentz: Vad vidék

Lorentz regényében A remény földjén és A fehér csillag c. művekben megismert telepes család izgalmas története folytatódik. A könyv lapjain a 19. századi Texas elevenedik meg: az Egyesült Államokhoz való csatlakozás, a mexikói-amerikai háború fordulatai mellett az olvasó belepillanthat az amerikai Dél mindennapjaiba is.

konyvajanlo_4

Walther Fichtner soha nem vágyott többre, mint hogy békében és biztonságban éljen a családjával. Ezért menekült el Németországból, és kezdett új életet Amerikában. Az 1836-os texasi függetlenségi háború után egyszerű telepesből befolyásos ember, szenátor lett, a farmja is egyre gyarapodik, és a szomszédos indián törzzsel, a komancsokkal is barátságban él. A boldogságért azonban nagy árat kell fizetnie.

Az új elnök még több telepes előtt nyitja meg az utat, letelepítésükhöz azonban földekre van szükség, ezért elveszik az őslakosoktól vadászmezeik jelentős részét. Ezzel kezdetét veszi a háború a komancsok ellen.

A kötet a General Press kiadó gondozásában jelent meg 2016-ban.

Lesley Pearse: A múlt nyomában

Lebilincselő történet a bátorság, a barátság és a szerelem erejéről

Könyv

1953. június 2-án Anglia II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. Molly Heywoodnak azonban egészen máshol járnak a gondolatai. A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér lánya, Petal nyom nélkül eltűnt. Bár az országos lapok is felkapják a tragikus esetet, senki nem tud semmit a kislányról – Cassie múltját rejtély övezi. Az egyetlen nyom, ami elvezethet a lány családjához, egy levél, melyet Cassie Londonból kapott. Molly elhatározza, hogy Londonba költözik, hátha ott sikerül a kislány nyomára bukkannia. A nagyvárosba érkezve azonban keserűen megtapasztalja, milyen nehezen boldogul egymagában egy vidéki lány. S minél közelebb kerül az igazsághoz, annál veszélyesebbé válik az útja. Az élete is veszélyben forog…

A regény az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg 2015-ben.

Naomi Wood: Mrs. Hemingway

A regény négy különleges nő és az őket szerető, meggyötört irodalmi zseni, Ernest Hemingway portréját rajzolja meg.

Könyv

A párizsi feleség csupán a történet kezdete volt. Hadley, Pauline, Martha és Mary. Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni és általa szeretve lenni. Mindannyian azt hitték, hogy szerelmük örökké tart. Mindannyian tévedtek: egyik nő sem volt képes megtartani őt.

A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövő Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelő regény a szenvedély a szerelem és a szívfájdalom lebilincselő története.

A regény az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg 2014-ben.

Forrás: Életszépítők Magazin

http://eletszepitok.hu/vissza-az-idoben-ot-lebilincselo-tortenet-konyvismerteto/#.VzB5JuSDG5I

 

 

2016-05-09 13:52:03
Fordította: Dobosi Beáta
Végre itt a tavasz, a természet újraéled, és a teheneket is kiengedik legelészni a rétre. Mú mama a fűben különös kismadárra bukkan, magára Varjúra személyesen. Ráadásul itt van Varjú...
Fordította: Schmidt Jolán
Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja,...
Fordította: Fügedi Tímea
ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni... Cassie Andrews teljesen átlagos életet él. A napjait szeretett könyvei között tölti, egy New York-i könyvesboltban, ahol...
Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ