Hannibal Lecter megalkotója új szörnyet teremtett - Corn & Soda
(kiadvány: Cari Mora)

Hannibal Lecter megalkotója új szörnyet teremtett – Thomas Harris: Cari Mora

Thomas Harris, a Hannibal-sorozat világhírű szerzője 13 év szünet után elengedte gourmet kannibál főhősét, és új szörnyet teremtett Cari Mora című most megjelent könyvében. A könyv magyarul a General Press Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Forrás: General Press

Hannibal Lecter az egyik leghíresebb főgonosz, akit a világ minden zugában ismernek. Az 1991-es Oscar-díjas film óta, amelyben Anthony Hopkins zsigeri tolmácsolásában öltött testet, pedig tagadhatatlanul a popkultúra részévé vált azok számára is, akik nem feltétlenül elkötelezett rajongói a műfajnak. Thomas Harrist Hannibal könyörtelen történetei (A Vörös Sárkány, A bárányok hallgatnak, Hannibal, Hannibal ébredése) tették híressé, a Cari Mora pedig méltó folytatása munkásságának.

A történet Miami Beach-en játszódik, ahol Harris jelenleg is él. A címszereplő Cari Mora egy egykori kolumbiai gyermekkatona, továbbá nem másnak, mint Pablo Escobar villájának a gondnoka, ahol, ha hinni lehet a pletykáknak, fél tonna arany rejlik a titkos pincében. Az erőszak elől menekülő nő bizonytalan ideiglenes menekültstátusza miatt állandóan ki van téve a bevándorlási hivatal zaklatásainak, valamint a munkalehetőségek között sem válogathat. Így amikor Hans-Peter Schneider és baljós csapata kibérli a villát és beköltözik, elvállalja, hogy főz rájuk. Hans-Peter – ahogy Harristől már megszokhattuk – igazán sajátos ízlésű férfi, és bár az aranyzsákmány is igen nagy hatással van rá, Cari felkelti vészjósló érdeklődését. Thomas Harris hősei összecsapnak, de a végső találkozásig szövevényes, véres és perverz út vezet.

A hetvennyolc éves Harris 13 éve nem adott ki új könyvet és életét – amennyire csak teheti – a rajongók figyelmétől távol éli, írással és állatmentő szervezeteknél végzett önkéntes munkával tölti mindennapjait. Új művével kapcsolatban is csak egyetlen interjút adott a New York Timesnak, mert jobban szereti, ha az olvasók inkább a művei alapján ítélik meg. Arra a kérdésre – amelyre mindnyájan a leginkább kíváncsiak vagyunk –, hogy hogyan alkotta meg félelmetesen beteges gonosz karaktereit, csak annyit felelt: „Azt hiszem, soha nem álltam elő olyasmivel, ami a képzeletem szüleménye lett volna. Minden megtörtént. Semmit sem én találtam ki. Ebben a világban nincs szükség arra, hogy te agyald ki az ilyen dolgokat.” (New York Times News Service; Alexandra Alter; 2019)

forrás: sajtóanyag

 https://cornandsoda.com/hannibal-lecter-megalkotoja-uj-szornyet-teremtett-thomas-harris-cari-mora/

2019-09-26 07:17:08
Fordította: Tolvaj Zoltán
,,Madridban nemigen ölik egymást az emberek" - Susanát mégis holtan találják. A lányt az esküvője előtt kínozták meg brutálisan, ugyanolyan módszerrel, ahogy a húgát is meggyilkolták hét...
Fordította: Frei-Kovács Judit
Felkeltette a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden...
Fordította: Szigeti Judit
Egy szerelemmel és veszteséggel teli élet földrészeken és óceánokon átívelő története. A hét nővér-sorozat felejthetelen, befejező kötete.
Fordította: Pejkov Boján
Van, hogy nem rajtunk múlik, merre visz az élet... Miután Beverly hatéves kisfiával, Tommie-val együtt elmenekült bántalmazó férje elől, megpróbál új életet kezdeni egy eldugott kisvárosban....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ